Apartamente în loc de parcare, într-o afacere revoltătoare, la Iași

Data:

„Grangurii” din Primărie au dat terenul „pe șest”, ca „folosință agricolă”, ca să evite licitația. Acesta e marele semnal de alarmă, scrie REPORTER DE IAȘI.

Dezmăț imobiliar pe strada Smârdan, în Bucșinescu/Iași. Subsolul unui bloc a fost transformat în apartamente și spațiu comercial. Manevra a încălcat indicatorii urbanistici autorizați, dezvoltatorul majorându-și cota de profit cu aproape un sfert de milion de euro. Parcările au fost scoase din subteran și mutate la suprafață pe un teren luat de la Primărie pe baza unui contract de „folosință agricolă”.

Dublă ilegalitate: parcela a primit altă destinație. „Cel mult putea fi păstrată ca spațiu verde”, a spus un specialist în urbanism consultat de REPORTER DE IAȘI.

Citește și: VIDEO Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane. Ce faci dacă te temi că ai putea fi o victimă? (presshub.ro)

Altă șmecherie: „folosință agricolă” pentru cei 201 mp ai Primăriei a fost un subterfugiu ca terenul să nu treacă prin Consiliul Local și să nu facă obiectul unei licitații. Blocul, ridicat și vândut, nu are spații verzi, iar pe trotuarul din față, de unde se intră la salonul de înfrumusețare din subsol, sunt mereu parcate mașini.

Continuarea, în ReporterIS!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related