luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterApele Române: Proiectul de lărgire a plajelor riscă să fie stopat. Costurile...

Apele Române: Proiectul de lărgire a plajelor riscă să fie stopat. Costurile suplimentare pot ajunge la câteva sute de mii de euro pe zi

Administrația Națională Apele Române a confirmat pentru Info Sud-Est că accesul navei care excava nisipul din largul mării în cadrul proiectului de stopare a eroziunii costiere de pe litoralul românesc, în valoare de 750 de milioane de euro, a fost restricționat pe o perioadă necunoscută de către Autoritatea Navală Română. ANAR a spus că, în prezent, lucrările de înnisipare sunt îngreunate și există riscul ca proiectul să fie stopat.

Info Sud-Est a publicat joi că DNA cercetează descărcarea arheologică pentru lărgirea plajelor după ce mai multe monede antice ar fi fost găsite în nisipul excavat.

  • ”În acest moment, lucrările de înnisipare din zona Mamaia sunt îngreunate. Există riscul ca, într-un interval de timp scurt, cel mai mare proiect de infrastuctură, ”Reducerea Eroziunii Costiere”, derulat de România pe litoralul românesc, să fie stopat. În aceste condiții, există riscul ca termenul de finalizare a lucrărilor de înnisipare pentru stațiunea Mamaia să fie amânat. Din data de 16 februarie, accesul navei în perimetrul în care se desfășurau lucrările de extragere a nisipului în zona Mamaia a fost interzis de către Direcția Hidrografică Maritimă Constanța și Autoritatea Navală Romănă. Interdicția a fost transmisă prin sistemul radio-naval de către Căpitania Zonală Constanța, Zona restricționată se suprapune peste perimetrele de exploatare derulate în cadrul proiectului Reducerea Eroziunii Costiere faza II (2014-2020) – Lot 2 – Mamaia​”, a declarat ANAR pentru Info Sud-Est.

ANAR a declarat că riscă să suporte cheltuieli suplimentare, de câteva sute de mii de euro pe zi dacă interdicția va fi în vigoare mai mult timp:

  • ”Există riscul ca beneficiarul proiectului, ANAR prin ABADL să suporte costuri suplimentare. Acestea pot fi revendicate de antreprenor, cu o valoare estimată de sute de mii de euro/zi. De asemenea, pot exista sancțiuni financiare pe care România le-ar putea primi din partea UE”, au declarat reprezentanții ANAR pentru Info Sud-Est.

Sursele consultate de Info Sud-Est au declarat că sumele suplimentare care ar putea fi imputate ANAR se ridică la 200.000 de euro/zi.

Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE