luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateAPIA primește cereri de finanțare pentru împăduriri

APIA primește cereri de finanțare pentru împăduriri

Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 15 septembrie 2021 – 28 februarie 2022, se primesc Cereri de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” (sesiunea 6/2021). Aceasta este aferentă Măsurii 8, Submăsura 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Alocarea financiară pentru sesiunea 6/2021 este de 6.537.930 euro.

“Completarea Cererii de Sprijin se realizează online și se depune pe suport de hârtie la Centrele Județene APIA. Nu ne așteptăm la o avalanșă de cereri din partea botoșănenilor, acestea fiind proiecte mari pentru zona noastră”, a declarat Zvetlana Durnea, Șef Serviciu Măsuri Specifice, APIA Botoșani.

Etapele care trebuie parcurse de beneficiari

Potențialii beneficiari trebuie să parcurgă următoarele etape premergătoare depunerii cererii de sprijin: identificarea cu sprijinul APIA a suprafeţelor care urmează a fi împădurite, elaborarea proiectului tehnic de împădurire de către persoane fizice sau persoane juridice de specialitate atestate (costurile aferente acestor servicii se vor plăti la prima cerere de plată), obţinerea avizului Gărzii Forestiere pentru proiectul tehnic de împădurire; în vederea avizării, proiectul tehnic de împădurire se depune la Garda Forestieră cu cel puțin 10 zile înainte de încheierea perioadei de depunere a cererilor de sprijin la APIA. Solicitantul sprijinului financiar trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute în schema de ajutor de stat și detaliate în Ghidul Solicitantului.

(…)

Pentru a găsi informații despre sprijinul financiar, accesați Monitorul de Botoșani.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE