Aplicația unor tineri ieșeni care îți permite să reciclezi de la distanță | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Aplicația unor tineri ieșeni care îți permite să reciclezi de la distanță. Ceea ce a fost odată aruncat ca deșeuri reprezintă acum o oportunitate promițătoare pentru a proteja mediul, a genera venituri și a câștiga timp. Și cum România este țara statului la cozi, inclusiv la reciclare, asta le-a dat idei de afaceri unor tineri din Iași.

Ei au creat o aplicație care îți permite să reciclezi de la distanță. Chemi un curier și îți preia comanda direct de acasă. Aplicația a fost lansată luna trecută și are deja peste 2.000 de utilizatori în toată țara. Fondatorii ei o văd însă și mai departe de atât.

Statul la coadă, înlocuit de o aplicație

Statul la coadă pentru reciclare poate fi înlocuit, mai nou, de o aplicație. Se numește Reverse PET și a fost inventată de doi tineri din Iași. Un IT-ist și un specialist în marketing, care la rândul lor s-au lovit de problema returnării ambalajelor cu simbolul SGR, la cozi interminabile. De aici și ideea acestei aplicații.

Odată instalată în telefon, poți scăpa de produsele reciclabile, plasând o comandă pentru preluarea lor direct de la ușa casei. Aplicația îți permite și să comuți contul de utilizator, din reciclator în livrator. Asta, pentru bani în plus și dacă timpul îți permite.

Citește și: 271 de pagini de vulnerabilitate. J.D. Vance, vicepreședintele lui Trump ANALIZĂ

Fondatorul acestei aplicații este Ion Bogatu, un tânăr pasionat de IT, cu origini de peste Prut, care, în urmă cu 9 ani, a venit la Iași, pentru a studia Informatica și aici a rămas.

„Ideea  a venit undeva în aprilie, anul acesta, ca urmare a faptului că doream și eu să reciclez niște PET-uri și nu prea mi-a ieșit cu statul la coadă. Nu prea m-am împăcat cu ideea de a pierde timp acolo. Și m-am gândit că ar fi util să am o aplicație prin care să pot plasa o comandă cu numărul de PET-uri și un alt utilizator să o poată prelua, astfel încât să fie recompensat cu o parte din acea garanție de 50 de bani. Practic, să fie un win-win pentru toată lumea”, a mărturisit pentru ZdI, Ion Bogatu, fondatorul aplicației Reverse PET.

Continuarea în Ziarul de Iași

Citește și: 53 milioane de euro de la buget pentru partide în primele 10 luni ale anului

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proiect unic în România, la Oradea: ambulanța pentru cei mici | Bihoreanul

Ambulanța pentru cei mici. Serviciul de Ambulanță Vincențian pentru...

Zeci de angajați ai Primăriei Iași, vizați de o anchetă DNA | Ziarul de Iași

Anchetă DNA la Primăria Iași. Procurorii au deschis un...

Un nou viceprimar PSD, ales cu ajutorul consilierului local din partea AUR | Gazeta de Stâlpeni

Un nou viceprimar PSD, ales cu ajutorul consilierului local...