Aprecieri pentru Comitetul Olimpic și Sportiv Român venite din partea Ligii Europene de Natație

Data:

Președintele Ligii Europene de Natație(LEN) Antonio Silva, alături de Camelia Potec, membru în Comitetul Executiv LEN, a oferit o plachetă președintelui COSR, Mihai Covaliu.

„Acest moment a avut loc la Campionatele Europene de Juniori de la Otopeni și vine în semn de apreciere pentru sprijinul oferit Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM) și pentru susținerea pe care COSR o acordă sportivilor, antrenorilor și federației de specialitate. Mulțumim, LEN – European Aquatics și FRNPM !”, a scris luni, pe Facebook, Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român: „O săptămână magică”

Campionatele Europene de înot pentru juniori, găzduite de Complexul Sportiv de Nataţie din încheiat Otopeni s-au încheiat „după o săptămână magică” așa cum a descris-o COSR, în care reprezentanții României au urcat pe podium în fiecare zi.

În ultima zi, David Popovici (Dinamo București) și Vlad Stancu (CSA Steaua București), susținuți incredibil din tribunele arhipline au confirnmat așteptările și au urcat pe podium.

„David Popovici a cucerit AURUL la 100 m liber, după ce a condus cursa de la un cap la altul, iar Vlad Stancu a împărțit treapta a doua a podiumului cu polonezul Krzysztof Chmielevski la 400 m liber, la capătul unei finale nebune în care românul, după primele ture încheiate pe locurile 5, 7, a țâșnit pe ultima lungime de bazin și a uimit întreaga asistență cu un finiș de vis”, amintește COSR.

Fenomenalul David Popovici a cucerit cinci medalii, 4 AUR, la 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, ştafetă 4×100 m liber şi 1 ARGINT, la ștafeta mixtă 4×100 m liber, iar ambițiosul Vlad Stancu și-a adjudecat 4 medalii – 2 AUR la 1500 m liber și ștafeta masculină 4×100 m liber și 2 ARGINT la 400 și 800 m liber.

La finalul competiției de înot, David Popovici şi Mary Ambree Moluh (Franţa) au fost desemnaţi cei mai buni sportivi de la Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, pe baza unui punctaj întocmit pe baza celor mai bune performanţe înregistrate în competiţie.

David Popovici a ocupat primul loc cu 951 puncte în acest clasament, fiind urmat de polonezul Ksawery Masiuk (941) şi de italianul Lorenzo Galossi (897).

România a câştigat 9 medalii la CE de înot pentru juniori de la Otopeni:

Cinci medalii de AUR:

*ştafeta masculină 4×100 m liber (David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu), * 3 medalii David Popovici la 200 m liber, 50 m liber şi 100 m liber,

* Vlad Ştefan Stancu la 1.500 m liber,

Patru medalii de ARGINT:

* ştafeta mixtă 4×100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu),

* Bianca Costea la 50 m liber

  • Două medalii Vlad Stancu la 800 m liber şi la 400 m liber.

În clasamentul final, pe medalii, România s-a clasat pe LOCUL 3, după Ungaria, primul loc cu 14 medalii (6-5-3), și Polonia 16 (5-4-7). Au urmat Franţa 13 (4-6-3), Italia 14 (4-5-5), Turcia 9 (4-2-3), Estonia 3 (3-0-0), Marea Britanie 11 (2-4-5), Ucraina 6 (2-3-1), Bosnia 3 (2-1-0), Belgia 5 (1-2-2), Danemarca 3 (1-2-0), etc.

25 de ţări, dintre cele 42 de participante, au obţinut cel puţin o medalie la Otopeni.

Foto: COSR

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...