miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterAproape 4.000 de copii ar putea ajunge înapoi în orfelinate, asistenții maternali...

Aproape 4.000 de copii ar putea ajunge înapoi în orfelinate, asistenții maternali aleg pensia

Între 3.000 și 4.000 de copii aflați în prezent în grija asistenților maternali ar putea ajunge înapoi în centre rezidențiale, pe fondul interzicerii cumulului pensiei cu salariul al asistenților maternali.

Astfel, sunt în jur de 1.000 de asistenți maternali care cumulează în prezent salariul și pensia și care ar putea fi obligați să aleagă între salariu (care este în medie 2.400 de lei pe lună) și pensia lor, iar circa alți 1.000 de asistenți maternali urmează să iasă la pensie luna care vine. Un asistent maternal are în grijă, în medie, între unul și trei copii, spun sursele Newsweek România. 

Un calcul grosolan arată că, dacă cei circa 2.000 de asistenți maternali vor alege pensia în detrimentul salariului, ar fi putea fi afectați între 3.000 și 4.000 de copii, care ar trebui să treacă din nou de la asistentul maternal în centrele rezidențiale.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE