​Aproape jumătate din teritoriul UE, expus riscului de secetă

Data:

spot_img

Aproape jumătate din teritoriul UE este expus riscului de secetă severă și prelungită, potrivit unui nou raport al Comisiei Europene.

Raportul vine pe fondul avertismentelor că valul de căldură fără precedent ar putea anula surplusul de aplimente care ar fi trebuit să acopere decalajul cauzat de războiul din Ucraina și a fost publicat luni (18 iulie) de Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene, relatează EURACTIV.

Documentul prezintă o imagine sumbră a lunilor secetoase și dificile care urmează. Potrivit studiului, 46% din teritoriul UE este expus avertizărilor de secetă, în timp ce 11% rămâne sub cod de alertă, un procent năucitor.

​Citește și: Ministerul Justiției a trimis la CSM proiectele de modificare a Legilor justiției

„Lipsa umidității din sol provoacă un stres considerabil asupra vegetației, punând presiune asupra sistemelor agricole ale UE și stârnind îngrijorări cu privire la impactul asupra randamentelor culturilor.

„Concurența pentru resursele de apă este mare și a început mai devreme decât de obicei”, se arată în raport, adăugând că stresul hidric și termic au „redus randamentul și potențialul culturilor”.

Raportul evidențiază Franța, România și Ungaria, precum și câteva regiuni mediteraneene, inclusiv Italia, Spania și sudul Greciei, ca fiind cele mai afectate.

Citește articolul integral pe Euroctiv.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Francesco Ungaro / Pexels.com)

spot_imgspot_img
Euractiv
Euractivhttps://www.euractiv.ro/
Rețeaua EURACTIV este o prezență media importantă în spațiul european care facilitează dezbateri privind politici publice europene pentru specialiști din numeroase țări. Modelul EURACTIV se bazează pe cinci elemente: - corporate sponsoring - EURACTOR membership - publicitate - proiecte europene - content syndication Portalul EURACTIV este platforma preferată pentru specialiștii europeni în politici publice. EURACTIV reunește principiile independenței jurnalistice, transparenței și eficienței.
1 COMENTARIU
  1. Omenirea a trecut , dupa cum se vede , cu brio prin mai toate episoadele de seceta , inundatii ,cutremure sau alte forme pamintene de distrugere .Alarmismul , cel atit de drag unora , ne face sa zimbim de cite ori vedem cum procedurile ce tin de prezentarea efectelor acestor stari , normale ca existenta paminteana , ne sunt supuse vizualizarii ca intimplari fatale .O miriste arzind ne este prezentata ca o catastrofa de proportii .Un mic lot de pamint existent pe vreun riu sau fluviu ne este prezentat ca o tragedie .Ciitiva stopi de ploaie cu grindina si vreun copac cazut la pamint fac din aceste stiri raul absolut .Grindina „cind e cit un ou cind e cit un bou ” zicem asta ca sa mai ridem olecuta .De la nimicurile , ce uneori sunt prezentate ca parte a formatarii unor scene (asimilate tragico – comediei )puse la cale, pina la exagerarile stupide de tot felul nu este decit un pas . Nevoia de „breaking news ” este vizibila peste tot in Media . Totul se rezuma in a face din tintar armasar .Manipularea este din ce in ce mai vizibila .Exagerarile fac si ele deliciul publicului .Punerea in scena a devenit obisnuinta .Minciuna este cu regele la masa .Prezentarile unor adevaruri partiale si interpretarile de felul de tip -FAKE – devin adevar absolut in mintea multora .Titlurile ,textelor din Media, care cuprind formatul de prababilitati sau posibilitati , ca si intelegere a adevarului ,ne macina priceperea .Avem parte ,de scenarite peste scenarite , ce ce doresc impresionabile ca si procedura de falsificare a realitatii .Ce vezi nu-i adevarat este cuvintul de ordine in literatura ce tine de ziaristica de zi cu zi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alegeri Prezidențiale 2024: Prima secție de vot din străinătate s-a deschis în Noua Zeelandă

Prima secţie de vot din străinătate pentru alegerile prezidenţiale...

Numărul creditorilor Nordis Management a ajuns la 1.200. Cine se numără printre păgubiți | G4Media.ro

Numărul creditorilor persoane fizice și juridice înregistrați în procesul...