Apropierea de tineri, noul obiectiv al Teatrului de Vest. Deși o parte dintre „vechii” actorii tineri nu mai fac parte din trupă, teatrul reșițean continuă să mizeze pe tinerețe.
Sosită la Reșița acum doi ani, actrița Alis Pelle a putut fi văzută în spectacole precum „A fost odată în 46”, „Aterizează stewardesele” sau „Viața e vis”. Nadina Cîmpianu a venit în primăvara anului trecut făcându-și debutul în spectacolul „Visul unei nopți de vară”, ulterior apărând în „Județul fără caiși” sau „Slugă la doi stăpâni”. Cele două actrițe însă nu mai fac parte din trupa teatrului reșițean.
„Nu au fost angajate prin concurs ci prin angajare directă, cu contract la termen. Au avut contracte de muncă individuale, care se întâmplă să ajungă la termen”, a explicat managerul Florin Ionescu „despărțirea” de tinerele actrițe. Între timp, celor două li s-a adăugat și Claudiu Gabor, pe care spectatorii l-au putut vedea în „Viața e vis”, „Hamlet” sau „Floare de cactus”.
Teatrul are ca prioritate apropierea de publicul tânăr
Despărțirea ce acești trei actori se adaugă plecărilor mai vechi ale altora trei. Este vorba despre Ioana Dobrea, Rusalina Bona și Robert Danci, despre care Ionescu declară că au plecat cu acordul părților, fiind dorința lor de a nu mai face parte din trupa teatrului reșițean. În prezent, din „vechea” gardă a actorilor tineri de la Teatrul de Vest, au mai rămas Alin Turcu și Cezara Crețu.
Citește și: „Luminile lui Caravaggio” aduc strălucirea artei europene la Timișoara
Deși actorii tineri s-au împuținat la Teatrul de Vest, managerul susține că, pentru următorii patru ani, teatrul pe care îl conduce are ca prioritate majoră apropierea de publicul tânăr și încurajarea tinerilor talentați să intre în lumea teatrului. Ionescu s-a referit la ultima premieră a teatrului reșițean, posibilă în cadrul unui proiect AFCN, pentru care a fost organizată o selecție la nivel național.
Pentru cele patru roluri, s-au înscris 31 de actori din țară, niciunul însă de la Teatrul de Vest. Doi dintre ei însă s-ar putea alătura trupei reșițene. În paralel, într-un alt proiect AFCN, au avut loc ateliere gratuite de actorie, scriere dramatică și critică teatrală. Datorită feedback-ului deosebit pe care l-au avut, acestea vor continua sub îndrumarea a trei cadre didactice de la facultatea de teatru din Timișoara.
Continuarea în Express de Banat
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: expressdebanat.ro)