joi, 23 septembrie 2021
AcasăNewsletterArafat se războieşte cu Băsescu folosind Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Arafat se războieşte cu Băsescu folosind Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis joi un comunicat prin care îi ia apărarea şefului instituţiei Raed Arafat şoi îl acuză pe fostul preşedintele Traian Băsescu de distribuirea de Fake News şi propagarea unor atacuri legate de aşa zisa incapacitate a DSU de a gestiona situaţia pacienţilor Covid. 

 În context, DSU spune că nu i-a fost solicitat ajutorul în vederea găsirii unui/unor locuri la ATI, în aria Timişoarei şi nici nu existat o informare în acest sens.

Redăm postarea Deparatmentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe pagina de Facebook a instituţiei.

„Ca urmare a atacurilor fostului preşedinte al României, Traian Băsescu la adresa secretarului de stat, şeful DSU, dr. Raed Arafat şi a instituţiilor cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă, aflate în coordonare, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Fostul preşedinte al României, domnul Traian Băsescu, începe seria atacurilor, dezinformând populaţia prin prezentarea unui Fake News, legat de cazul Timişoara, respectiv incapacitatea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de a muta pacienţii, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impuneau acestora.

Precizăm opiniei publice dar şi fostului preşedinte că la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) NU s-a solicitat ajutorul în vederea găsirii unui/unor locuri la ATI, în aria Timişoarei şi nici NU existat o informare în acest sens.

Subliniem faptul că transferul între două unităţi sanitare se poate realiza şi fără implicarea CNCCI sau DSU, situaţie întâmplată la nivelul Timişoarei, unde responsabilitatea trebuia concentrată pe comunicarea celor două spitale, iar mai apoi sesizarea ISU Timiş şi Serviciul de Ambulanţă Timiş, în vederea preluării şi transportării pacienţilor de la o unitate sanitară la alta”.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE