Arborele Memoriei, o expoziţie pentru comemorarea victimelor Holocaustului în România

Data:

spot_img

Asociaţia Teatru 2.0, alături de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, anunţă deschiderea expoziţiei Arborele Memoriei vineri, 8 noiembrie 2024, de la ora 12, la Sinagoga Mare, strada Vasile Adamache nr. 11. Intrarea este liberă.

Program de vizitare: de vineri, 8 noiembrie, până duminică, 17 noiembrie, între orele 11.00 şi 18.00, cu excepţia zilelor de sâmbătă.

Expoziţia a fost realizată în cadrul proiectului interfaţa 5.1 şi valorizează memoria supravieţuitorilor Holocaustului din România în formate inovative New Media şi formate clasice, propunându-şi să accesibilizeze tematica Holocaustului şi pentru publicul tânăr.

Proiectul a valorificat, pentru publicul larg, pentru prima dată, arhiva de interviuri cu supravieţuitori ai Holocaustului în România precum Vasile Nussbaum, Iancu Ţukerman, Miriam Bercovici sau Leonard Zăicescu, realizate în cadrul proiectului interfaţa în anul 2014, proiect în care a fost produs spectacolul inter@FAŢA. Interfaţa 5.1 îşi propune să contribuie prin expoziţia Arborele Memoriei la dezvoltarea memoriei Holocaustului în România prin formate mixte digitale inovative.

Citește și: Alegeri în SUA. Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale

În cadrul proiectului interfaţa 5.1 au fost produse o aplicaţie AR, un film documentar şi un scurt metraj de animaţie.

Aplicaţia interface 5.1 este o aplicaţie de realitate augmentată (AR) geolocalizată, care construieşte un memorial colectiv pentru victimele şi supravieţuitorii Holocaustului în România.

În cadrul aplicaţiei poţi contribui la memoria colectivă a Holocaustului, completând informaţii despre victimele şi supravieţuitorii Holocaustului sau poţi vizita memorialurile virtuale şi afla informaţii despre Holocaust pe teritoriul României.

Documentarul Cine suntem? va putea fi vizionat alături de interviurile cu supravieţuitori prin intermediul aplicaţiei de Realitate Augmentată, alături de animaţia Nucul sau în cadrul expoziţiei Arborele Memoriei între 8 şi 17 noiembrie.

Animaţia Nucul porneşte de la un eveniment crucial din timpul detenţiei la Auschwitz povestit de Vasile Nussbaum (atunci un adolescent), supravieţuitor al Auschwitzului, Buchenwald-ului şi Niederorschel, precum şi de la mărturiile directe şi indirecte ale altor supravieţuitori şi victime ale Holocaustului. În Nucul un adolescent descoperă că el nu vrea să facă această alegere a vieţii şi a morţii nici cu preţul vieţii fratelui său.

YouTube video

Citește și: De ce nu pot fi criticați judecătorii din CSM de colegii magistrați. Cazul Costică Ciocan

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine sunt câștigătorii Premiilor MUSICRIT pe anul 2024

Gala Premiilor MUSICRIT, singura gală ce recompensează Excelența din...

Preşedintele FITS, Constantin Chiriac, solicită un buget mai mare pentru Cultură, de 1% din PIB

Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS),...