Arhiepiscopia Sucevei ajută refugiații din Ucraina cu alimente, haine și cazare în parohii și mănăstiri

Data:

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat vineri că este pregătită să-i sprijine pe refugiații din Ucraina cu alimente, haine, obiecte de necesitate și cu locuri de cazare în parohii și mănăstiri.

„Ne-am mobilizat de la prima oră. Avem rezerve de alimente, haine și obiecte de necesitate, pe care le putem oferi la cerere refugiaților care vor să rămână. Dar clericii locali ne informează că, deși prin Vama Siret trece puhoi de lume, nu rămâne nimeni”, a anunțat părintele Alexandru Flavian Sava, consilier eparhial, citat de Basilica.ro.

Potrivit Arhiepiscopiei Sucevei, eforturile de primire a refugiaților sunt coordonate de autorități, iar Biserica va interveni în momentul în care i se va cere ajutorul. Pentru cei care vor să rămână, arhiepiscopia poate pune la dispoziție casele parohiale nelocuite din nordul eparhiei și spații de cazare în mănăstiri.

„Clerul misionar din eparhia Sucevei și Rădăuților, care va asigura asistență religioasă la cerere pentru refugiați, a avut deja o ședință de instruire joi”, a mai spus părintele Alexandru Flavian Sava.

În apropierea punctului vamal Siret, este instalat un birou de asistență, unde preoții vorbitori de limbă ucraineană și tineri voluntari, vor oferi consultanță solicitanților, pachete cu alimente și apă.

Cei care doresc să ajute financiar au la dispoziție următorul cont: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014.

Citește și: Peste 3.000 de refugiaţi ucrainieni ar putea fi cazaţi în județul Maramureş

spot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Jurnalist la portalul Stirile Transilvaniei, Hannelore are o experiență de peste 15 ani în presă și este câștigător al burselor Marshall Memorial Fellowship (SUA - 2009) și The Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism (Atlanta, SUA – 2010 - 2011). A coordonat redacții de ziar și televiziune locală. A colaborat la diverse proiecte jurnalistice internaționale pe tema discriminării și ca speaker la conferințe internaționale pe tema sănătății mintale ca subiect de presă. A câștigat mai multe premii naționale și internaționale în calitate de regizor de documentar și documentar – anchetă. În 2011 a fost inclusă în Who is Who – Enciclopedia Personalităților din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Scandal uriaș la construcția terminalului 4 (T4) de la Aeroportul Iași

Suspiciuni uriașe la un contract de 70 milioane de euro. La construcția terminalului 4 de pasageri (T4) de la Aeroportul Iași, a fost schimbat materialul din care va fi realizată structura. În licitație, prin caietul de sarcini s-au solicitat stâlpi și grinzi metalice, iar acum construcția se face cu stâlpi și grinzi din beton armat.

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Cea mai inutilă investiţie publică din ţară. Împlineşte 10 ani şi nu a funcționat deloc

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...