duminică, 26 septembrie 2021
AcasăLa ziActualitateArmată de conturi false la Primăria Capitalei, demascată de Ana Birchall

Armată de conturi false la Primăria Capitalei, demascată de Ana Birchall

Într-o vreme a fake-news-ului și a influenței obscure a postacilor în mediul online, este foarte important ca societatea să construiască anticorpi, prin demascarea celor care propagă informații false sau atacă sub anonimat persoane publice. Interesant e faptul că foarte multe conturi false sunt, în realitate, administrate de persoane care lucrează în instituții publice și câștigă bani publici.

Un astfel de fapt este susținut de deputatul Ana Birchall, care a descoperit că o parte a conturilor false care îi invadează pagina de Facebook sunt, în realitate, opera unor angajați ai Primăriei Capitalei.

N-ar fi prima dată când Gabriela Firea este acuzată de faptul că și-a construit o veritabilă armată de postaci, dar este una dintre primele dăți când cineva a și verificat identitatea respectivelor conturi. De altfel, Ana Birchall îi solicită, cu acest prilej, un punct de vedere și primarului capitalei, Gabriela Firea, solicitând și intervenția autorităților responsabile.

Am observat că, de la o vreme, pagina mea oficial de Facebook a fost invadată de diverși postaci cu conturi false care aveau “misiunea specială” să mă denigreze și să deturneze atenția de la informațiile importante pentru opinia publică. Am avut curiozitatea să văd și eu cine sunt acești troli. Și… surprize, surprize! Înțeleg că acești postaci cu conturi false duc direct la Primăria Capitalei! Șoc și groază! Parcă nu-mi venea să cred… am verificat și răsverificat. Rezultatul – același, fără putință de tăgadă! Doamna Primar General Firea, vă solicit public să confirmați și să explicați în regim de urgență – deoarece cheltuirea banilor publici este o informație de interes public – dacă în fișa postului acestor angajați ai Primăriei Capitalei este ca în timpul serviciului să desfășoare activități cu iz politic în beneficiul dvs., direct, ca de pildă invadarea paginilor diverselor persoane publice față de care nu aveți o simpatie deosebită, pentru ca aceștia să fie atacați și denigrați și pentru a deturna discuțiile de la teme extrem de importante – ca de exemplu cele privind justiția. Vă învederez faptul că aceste acțiuni și complicități sunt infracțiuni prevăzute de Codul Penal și de Procedură Penală și tocmai de aceea este imperios necesar ca dumneavoastră personal să clarificați cât mai repede aceste aspecte. De asemenea, solicit autorităților legale competente să se sesizeze din oficiu, tot în regim de urgență, dat fiind că vorbim aici de folosirea banului public în alte scopuri decât cele prevăzute de lege.”

Ana Birchall

Aceasta a spus, pentru Presshub, că a verificat conturile false și că are informații clare și sigure că la Primăria Capitalei s-a reușit construirea unei veritabile armate de postaci, care acționează împotriva prevederilor legale. Aceasta ne-a mărturisit că așteaptă cu interes punctul de vedere al Gabrielei Firea cu privire la această situație.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE