Armata israeliană anunță eliminarea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, în atacul din Beirut

Data:

spot_img

Armata israeliană a declarat, sâmbătă, că l-a eliminat pe liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra sediului organizației situat în suburbiile sudice ale capitalei Beirut, conform informațiilor furnizate de AFP, informează Agerpres.

„Hassan Nasrallah a murit”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Nadav Shoshani, pe reţeaua de socializare X.

Căpitanul David Avraham, un alt purtător de cuvânt al armatei israeliene, a confirmat pentru France Presse că liderul Hezbollah a fost eliminat. De asemenea, şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, a promis sâmbătă că va „lovi” pe oricine ameninţă Israelul, la scurt timp după ce armata a anunţat moartea liderului Hezbollah. „Nu am epuizat toate mijloacele de care dispunem. Mesajul este simplu: oricine îi ameninţă pe cetăţenii Israelului, vom şti cum să ajungem la ei”, a declarat Halevi, potrivit Agerpres.

O sursă apropiată mişcării a declarat, sâmbătă, pentru AFP, că s-a pierdut contactul cu liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, fără a confirma moartea acestuia, anunţată de Israel.

UPDATE: Gruparea Hezbollah confirmă moartea liderului Hassan Nasrallah în atacul din Beirut.

„Sayed Hassan Nasrallah s-a alăturat colegilor săi martiri (…), al căror marş l-a condus timp de aproape treizeci de ani”, anunţă gruparea libaneză pro-iraniană într-un comunicat de presă.

Citește și: O campanie prezidențială aspră într-o Americă divizată: Trump și Harris sunt cap la cap

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: AGERPRES)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related