Armata ucraineană a capturat zeci de soldați ruși în regiunea Harkov | Aktual24

Data:

spot_img

Armata ucraineană a capturat zeci de soldați ruși în regiunea Harkov, a declarat un oficial militar, in contextul in care Kievul a recâștigat ceva teren in regiunea aflata in conflict, relateaza Newsweek.

Aproximativ 60 de soldați ruși au fost capturați în apropiere de orașul Vovceansk, devastat de război, unde au loc lupte crâncene, a declarat Nazar Volosin, un purtător de cuvânt al grupului operativ-strategic ucrainean Hortitia, pentru publicația locală Liga.net.

Ucraina controlează 70% din Vovceansk, care avea o populație de 17.000 de locuitori înainte de război. Confruntări violente au avut loc după ce forțele Kremlinului au dat startul unei ofensive în regiunea Harkov la 10 mai, cucerind mai multe sate de la frontiera de nord-est a Ucrainei și forțând mii de civili să fugă.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că pierderile rusești în timpul ofensivei de la Harkov au fost de opt ori mai mari decât cele ucrainene.

Citește și: Am fost în aceeași încăpere cu 15 membri AUR. Și m-am îngrozit

Julian Ropcke, un analist de la publicația Bild, a distribuit pe X (fostul Twitter) imagini care ar arăta momentul în care trupele rusești au fost capturate.

„Soldați ruși par să se predea în N-E #Vovceansk. Acesta se afla la aproximativ 600 de metri la nord de ceea ce sursele rusești susțin că este linia frontului actuală. Așadar, Rusia pare să piardă teren acolo”, a scris Ropcke.

„Trupele ucrainene au recucerit mai multe zone din N-E #Vovceansk, folosind întăriri prin intermediul unui vehicul de stabilire a podurilor «Biber» furnizat de Germania”, a scris el într-o altă postare. „Forțele de invazie rusești au avansat în continuare spre S-V spre centru și se află acum la aproximativ 400 de metri distanță de podul distrus de la Vovcea”, a mai scris el.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: George Simion a xeroxat mii de semnături false, îl acuză procurorii

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...