Armele occidentale folosite de ucraineni in Kursk | Aktual24

Data:

spot_img

Armele occidentale folosite de ucraineni in Kursk. Echipamentul operat pe teritoriul Rusiei include tancurile britanice Challenger.

Tancuri Challenger 2 donate de Marea Britanie au fost utilizate de Ucraina ca parte a incursiunii sale surpriză în Rusia, a confirmat joi o sursă britanică, citată de BBC, potrivit aktual24.ro.

Ministerul Apărării de la Londra nu comentează în mod oficial ce arme specifice din Regatul Unit sunt utilizate de Ucraina.

Citește și: Ofensiva Ucraineană în Kursk: Avansări Strategice în Rusia

Cu toate acestea, în urma incursiunii Kievului pe teritoriul Rusiei, ministerul a reiterat că Ucraina are „un drept clar” de a utiliza arme furnizate de Marea Britanie pentru „autoapărare împotriva atacurilor ilegale ale Rusiei”.

Echipamentul trebuie folosit în conformitate cu dreptul internațional

„Aceasta nu exclude operațiunile din interiorul Rusiei”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ministerului. „Facem clar în timpul procesului de donație că echipamentul trebuie utilizat în conformitate cu dreptul internațional”.

Astfel, rachetele antitanc, artileria, vehiculele blindate și alte arme donate de Regatul Unit ar putea fi utilizate în timpul ofensivei Ucrainei.

Cu toate acestea, există o excepție pentru rachetele britanice Storm Shadow, care au fost furnizate inițial cu condiția ca acestea să nu fie trase către ținte din interiorul Rusiei.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Rachetele sunt lansate din avion, dar au o rază de acțiune de peste 240 de km, ceea ce înseamnă că piloții ucraineni pot sta mai departe de linia frontului.

În timpul vizitei sale la Downing Street în iulie, președintele Ucrainei le-a spus miniștrilor că oferirea Ucrainei de „capacități cu rază lungă de acțiune” ar forța Rusia să „caute pacea”.

Secretarul Apărării, John Healey, a declarat pentru BBC că Marea Britanie are „discuții intense” pe această temă, dar nu va intra în detalii în public.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com/  fotshot )

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc de arme  | The Epoch Times

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc...

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești | Aktual24

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești. Pagerul este...