joi, 9 decembrie 2021
AcasăNewsletterArta trece prin buzunare: Cum îşi rotunjea veniturile directorul artistic al Filarmonicii...

Arta trece prin buzunare: Cum îşi rotunjea veniturile directorul artistic al Filarmonicii din Oradea

Marţea trecută, când consilierii judeţeni ai UDMR s-au opus reorganizării Filarmonicii zicând că „în Bihor doar betonul primează, iar cultura nu contează” şi că „produsul cultural nu este măsurabil nici cu metrul, nici cu cântarul”, preşedintele CJ Ilie Bolojan le-a taxat ipocrizia, dând exemple de şefi de instituţii de cultură care măsoară arta în cât mai mult bănet pentru ei înşişi.

Bolojan a vorbit despre felul în care aceştia câştigă nu doar salarii babane, ci şi din „tot felul de contracte subsecvente” încheiate între propriile instituţii şi PFA-uri, SRL-uri ori ei înşişi ca persoane fizice, dându-l ca exemplu, fără a-i spune numele, pe directorul artistic al Filarmonicii. Bihorel a avut curiozitatea să-i frunzărească acestuia declaraţia de avere, aflând că „incultul” Bolojan n-a folosit deloc metafore.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE