Artiști din SUA, Finlanda, Italia, Elveția, Serbia și România, la Deva Jazz Fest

Data:

spot_img

Artiști din SUA, Finlanda, Italia, Elveția, Serbia și România, la Deva Jazz Fest. A 6-a ediție a festivalului de jazz din Deva va avea loc în perioada 25 – 27 august, în Parcul Cetate.

La ediția din acest an va fi prezent Philip Lassiter, muzician de jazz american care a primit 11 Grammy Awards. El a orchestrat partituri muzicale pentru Prince, Ariana Grande, Kirk Franklin, Mariah Carey, Juan Luis Guerra, Jill Scott, Metropole Orch, Roberta Flack, Cece Winans & mulți alții, și aduce la Deva, jazz de nivel mondial.

Publicul va putea participa la concerte matinale, workshop-uri, demontrații de robotică, lego, vernisaje de artă vizuală, sculptură în lemn și ceramică, lansarea cărții ,,Interviuri Rock vol. 5” și la incursiuni în istoria jazz-ului.

De la jazz-ul clasic la cele mai noi forme de exprimare artistică, iubitorii genului au ocazia să se bucure de libertatea creatoare a unor artiști desăvârșiți. Diversitatea stilurilor este asigurată și în acest an, fiecare grup propunând un program complex, unde instrumentele specifice muzicii de jazz slujesc admirabil talentul și profesionalismul muzicienilor invitați.

Nume cunoscute și recunoscute la nivel mondial asigură lineup-ul ediției: Philip Lassiter (SUA), Matteo Mancuso Trio (Italia), Ina Forsman (Finlanda), Jeb Patton Trio (SUA), Anèt (Italia), Ikarus (Elveția), Cotton Pickers (Serbia), David Luca Quartet (România) și Steel Blues  (România).

După succesul de anul trecut, electro swing-ul este prezent și în această ediție, contribuind la dinamica evenimentului.

Intrarea la festival este liberă.

Organizatorii au pregătit concerte matinale la Deva Jazz Fest, ce vor avea loc în fiecare dimineață a festivalului, de la ora 11:00, și care vor fi asigurate de talentați muzicieni de jazz locali. Participă grupul Deva Jazz 2023, Zoltan Turi și Luca Stan și Old Band Deva.

Citește și: Cum ar trebui predată Istoria comunismului. 3 profesori vorbesc despre noua disciplină

Festivalul nu se limitează doar la concertele susținute pe scenă de către grupurile invitate, ci este condimentat cu workshop-uri și ateliere muzicale pentru copii, susținute de artiști și moderatori, la care curioșii pot lua contact pentru prima dată cu instrumente precum: tobe, percuții, claviaturi sau chitară.

Moderatorii momentului ce va avea loc în fiecare zi, de la ora 12:00, în filigoria din Parcul Cetății Deva, vor fi Gabriel Hărăguș, Zoltan Turi și Luca Stan.

Publicul va avea parte de vernisaje cu lucrări ale artiștilor vizuali într-o expoziție colectivă  ,,Artiști americani contemporani” (Colecția Ovidiu Todea), curator fiind John Pîrva, asigurând sincretismul generos ce face din festivalul nostru un eveniment cultural de excepție.

Paleta artistică este completată cu o expoziție de scuptură în lemn și ceramică „Ispite”, lucrările fiind realizate de sculptorul Cristian Ianza.

Și în acest an peisajul muzical din România a fost completat de apariția cărții ,,Interviuri rock”, volumul 5, scrisă de Radu Lupașcu, redactor-șef al revistei online ,,Arta sunetelor”. Cartea va fi lansată la Deva Jazz Fest 2023 în prezența autorului.

Elevi de la Colegiul Național ,,Decebal” din Deva vor fi prezenți la Deva Jazz Fest 2023 cu demonstrații spectaculoase de lego și robotică, activități în care aceștia excelează. Ne bucurăm să-i avem ca parteneri la eveniment.

Incursiunile în istoria jazz-ului vor fi susținute și în acest an de specialiști, cu două scopuri: pentru a aduce în atenția publicului informații din istoria unui gen muzical ce a apărut la sfârșitul   secolului  al  XIX–lea, într-o formă teoretică, dar și practică, prin exemplificări live realizate de Zoltan Turi, Luca Stan, Cornel Rusan și Mircea Goian.

Ca la fiecare ediție, devenii vor avea parte de autobuzul cu jazz, unde tineri jazz-mani vor promova prin cantec festivalul.

Citește și: Judecătorul recunoaște că l-a sunat pe șeful polițistului DGA: „Chiar dacă greşeam eu cu ceva, băi, strângi din dinţi, asta e”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Deva Jazz Fest 2023 / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

Scandal, rumoare, splendoare! Noua/veche descriere a lumii culturale de la noi (II)

După scandalul de la Opera Națională București, din 2016,...

Cum ajung banii rusești să influențeze alegerile din SUA

Procurorii din Statele Unite au pus sub acuzare doi...