Asfaltarea drumului european Bălțați – Iași, pe o porțiune de 30 de kilometri, investigată de DNA Iași

Data:

spot_img

Asfaltarea drumului european Bălțați – Iași, pe o porțiune de 30 de kilometri, investigată de DNA Iași. Procurorii anticorupție au cerut documentele aferente afacerii și ar fi audiat mai multe persoane. Anterior, o anchetă internă la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a dezvăluit, anul trecut, că de pe șosea lipsesc peste 7.000 tone de asfalt, echivalentul unui strat de 1,5 centimetri.

Tunul financiar ar fi undeva între 700.000 și 1 milion de euro. În primăvara acestui an, lucrarea a fost verificată și de corpul de control al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Nu s-a finalizat încă raportul, dar în același timp pot să vă înștiințez că este și o anchetă a DNA”, a precizat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Turnarea covorului s-a făcut în 2020, în regie proprie de DRDP, care a cumpărat mixtura asfaltică de la firma Eky Sam, societate de la care a închiriat și utilajele. „N-am cunoștință, credeți-mă”, a spus Ioan Echimov, proprietarul Eky Sam, chestionat de REPORTER DE IAȘI despre ancheta procurorilor anticorupție.

Coordonatele afacerii sunt extrem de simple. Acum trei ani, conducerea de-atunci a DRDP Iași a dispus decaparea și, ulterior, turnarea unui covor asfaltic pe un segment de 30 de kilometri dintre Bălțați și Iași. Mixtura a fost cumpărată de la Eky Sam, de la aceeași firmă fiind închiriate și utilajele necesare operațiunii.

„După executarea contractului, pentru că a existat suspiciunea că nu s-a turnat cât fusese convenit, au fost făcute mai multe verificări. Carotele au arătat că pe porțiuni întinse stratul turnat a fost de 4,5 centimetri față de cei 6 cm necesari”, a explicat o sursă din interiorul DRDP.

Continuarea în Reporteris.ro

Citește și: Conacul Neamțu a fost salvat. Sediu de CAP, degradat după ’89 și reabilitat cu ajutorul donaţiilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Povestea Corinei Hortopan, expertul criminalist cu peste 5.000 de testări la poligraf | Reporter24

Corina Hortopan este un fost cadru didactic cu aproape...

Imagini inedite cu cometa C/2023 A3 pe cerul Bistriței | Săptămâna Online

Cometa C/2023 A3 a fost supranumită „cometa secolului” datorită...