Asistenții maternali vor trebui să aibă vârsta minimă de 21 de ani. Proiect de lege

Data:

spot_img

Asistenții maternali nu vor mai putea primi copii în grijă decât după împlinirea vârstei de 21 de ani, dar nici după 45 de ani. Proiectul ce prevede aceste schimbări dar și altele privind asistenții maternali va intra în ședința de guvern în zilele următoare, sub forma unei ordonanțe de urgență, a anunțat ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero.

Natalia Intotero și-a prezentat astăzi raportul de activitate pentru primul an de mandat. Printre proiectele prezentate se regăsește și o ordonanță de urgență care înăsprește condițiile pentru a deveni asistent maternal.

„În urma controalelor neanunțate efectuate de Protecția Copilului, dar și de noi, de conducerea ministerului, am constatat necesară înăsprirea condițiilor pentru cei care doresc să fie asistenți maternali, prioritatea noastră fiind copiii. Și, din acest punct de vedere, a trebuit să inițiem o Ordonanță de urgență, având în vedere că nu mai trebuie să permitem ca tinerii de 18 ani să poată să preia în grijă copii de câteva zile. Noua ordonanță prevede condiția ca vârsta minimă a unui asistent maternal să fie de 21 de ani”, a anunțat, astăzi, Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, într-o conferință de presă.

Citește și: Remus Truică a fost eliberat din închisoare după ce a achitat 17.000 de euro. A susținut că „și-a făcut datoria față de țară”

Ce mai prevede acest OUG pentru asistenții maternali

Această Ordonanță de urgență mai prevede și vârsta maximă, de 45 de ani, la care un asistent maternal poate prelua un copil, imediat după naștere, astfel încât, în momentul în care acesta ar împlini vârsta de pensionare, de 65 de ani, copilul să aibă vârsta împlinită de 18 ani. Fiecare asistent maternal va putea prelua doar doi copii, se mai precizează în OUG.

Mai mult decât atât, asistenții maternali cu vârsta mai mică de 21 de ani care au preluat până în acest moment copii, vor fi atenți monitorizați de către stat. Această soluție vine în contextul în care copiii nu trebuie să treacă prin traume din cauza unei dislocări într-o altă familie.

Citește și: UE acordă în premieră sprijin militar Armeniei | Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook / Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Incendiu de vegetație scăpat de sub control în Maramureș. Mai multe case și un rezervor de motorină au fost afectate

Un incendiu de vegetație a afectat localităţile Lăpuşel, Coltău...

Marcel Ciolacu susține că o candidatură a lui Piedone pe listele PSD pentru alegerile parlamentare se discută în partid

Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă...

Camelia Ciripan a obținut bronzul la Jocurile Paralimpice de la Paris

Camelia Ciripan a obținut bronzul la Jocurile Paralimpice de...

Un milion de euro din bani publici pentru o statuie a lui Mihai Viteazul, la Zalău

Un milion de euro din bani publici pentru o...