Asociația Dăruiește Viață a renovat prima Clinică de Transplant de Celule Stem la Copii

Data:

Secția de Hemato-Oncologie din cadrul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, acolo unde funcționează și prima Clinică de Transplant de Celule Stem la Copii din România, a fost renovată de la zero în cadrul unui amplu proiect demarat de Asociația Dăruiește Viață.

Primul transplant de celule stem la un copil a avut loc în Timișoara, în anul 2001, sub îndrumarea Prof. Dr. Margit Șerban, cea care a fondat și clinica cu ajutorul unor donații oferite de ONG-uri din afara țării. Tot aici, în 2010, din donații și sponsorizări, au fost construite trei camere sterile, un laborator de biologie moleculară, camere de recoltare celule stem și electroforeză și o bancă de celule.

Clinica de Transplant de Celule Stem din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, un reper pentru hemato-oncologia din România și, în special, hemato-oncologia pediatrică, a fost renovată de la zero în cadrul unui proiect demarat de Asociația Dăruiește Viață.

O investiție de două milioane de euro, bani donați de trei mari sponsori, alături de alte peste 580 de firme care au contribuit cu sume mai mici și de peste 500 de donatori individuali.

Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și...

Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a...

România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Cine să viziteze România și de ce? Fără o...

Șeful de la Investiții a fost dat afară și scos din echipa de fotbal a primarului din Iași

Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții...