vineri, 30 iulie 2021
AcasăComunicate de presăAsociația Voluntari în Europa: „Opriți asasinatele șoferilor în parcări!”

Asociația Voluntari în Europa: „Opriți asasinatele șoferilor în parcări!”

Asociația Voluntari în Europa invită mass-media și societatea civilă interesată să urmărească online ședința Comisiei de Petiții PE, care va fi transmisă live, pe 15 iulie, 2021, între orele 14:45 – 16:45, ora României. Astfel, veți avea ocazia să aflați în direct propunerile asociației, privind modificările legislative la nivel european, plecând de la  REGULAMENTUL DELEGAT NR. 885/2013 AL COMISIEI EUROPENE.

Potrivit Rezoluției Parlamentului European „Foaia de parcurs pentru un spațiu european unic al transporturilor”, numărul zonelor de parcare sigure ar fi trebuit să crească cu 40% din 2010 până în 2020. Din câte cunoaștem, statistic, nu există informații despre numărul real al parcărilor sigure de noapte, care să corespundă criteriilor impuse în urmă cu un deceniu.

Zeci de șoferi cargo sunt atacați sau asasinați anual, pentru că au curajul să se apere și să apere de hoți marfa cărată. Doar furtul de combustibil provoacă pagube economice ce depășesc 8 milioane de euro pe an. În loc să ajungă la cumpărătorul final, parte din marfa transportată pe șoselele din Europa riscă să ajungă pe piața neagră de aiurea. Meseria de șofer transportator de marfă e mai mult decât o profesie. E un stil de viață. Pe roți. Pe drumuri. Cabina camionului este și dormitor, nu doar loc de muncă.

In luna mai 2021, șoferul de TIR Mihai Spătaru a fost înjunghiat mortal când a surprins hoții care atacaseră camionul lui, în miez de noapte, într-o parcare dotată cu camere de supraveghere, din Franța. În urma incidentului tragic,  Asociația Voluntari în Europa a adresat Parlamentului European o petiție de modificare a legislației europene. Intitulată Opriți asasinatele șoferilor in parcări!, petiția este publicată online și susținută deja de peste 26.800 de cetățeni. 

Solicitările de modificare legislativă europeană sunt susținute în ședința Comisiei de Petiții de către Adriana Mureșan. Adriana poate fi contactata direct: [email protected] sau la telefon +34667416239.

VOLUNTARI IN EUROPA este o asociație formată din peste 63.600 de români, unii dintre ei anonimi, din diaspora și din țară. Asociația a dobândit personalitate juridică în decembrie 2020, funcționând mai mulți ani ca asociație informală, creată pe Facebook. VOLUNTARI IN EUROPA este dedicată tuturor românilor din EUROPA care au nevoie de sprijin în situații speciale. Asociația organizează recurent acțiuni sociale și de sănătate și activități de democrație participativă, precum asistență acordată în înțelegerea procesului de vot în străinătate sau petiții publice. Deși se implică civic, gruparea este apolitică. Încurajează incluziunea, înțelegând transformările emoționale prin care trece orice înstrăinat de țară. Pe Facebook sunt acceptate doar postări care au legătură cu obiectul grupului și dialogul deschis, în limbaj decent. Sunt descurajate fake news, spamurile, amenințările sau jignirea membrilor, serviciile contra cost, strângerea de fonduri, indiferent de noblețea cauzei. Postările membrilor reprezintă păreri personale.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE