Atacul cibernetic împotriva sistemului de sănătate. Ce măsuri au luat reprezentanții Spitalului Județean din Craiova

Data:

spot_img

Atacul cibernetic împotriva sistemului de sănătate. Mai multe spitale din România, între care și Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, au fost afectate, luni, de un atac cibernetic de tip ransomware.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, Cristiana Geormăneanu, a fost blocat accesul la anumite porturi care erau ținta atacurilor.

Situația este monitorizată, dar serviciile spitalului nu sunt încă afectate.

„În prezent este în desfasurare un atac cibernetic de tip flood spre o anumita clasa de IP-uri publice ale spitalului. Am blocat accesul la anumite porturi care erau tinta atacurilor. Atacurile vin dinspre o retea de tip botnet si sunt inca in desfasurare. In ceea priveste functionalitatea spitalului, momentan monitorizam atacurile si nu sunt afectate serviciile”, a explicat Geormăneanu.

Continuarea, în Oltenialive.ro

Citește și: 18 spitale din România, afectate de un atac cibernetic masiv de tip ransomware

Ministerul Sănătății (MS) a anunțat luni că, în cursul nopții de 11 spre 12 februarie, a avut loc un atac cibernetic masiv de tip ransomware asupra serverelor de producție pe care rulează sistemul informatic HIS. Ca efect al atacului, sistemul este nefuncțional, fișierele și bazele de date sunt criptate.

Au fost afectate de atacul cibernetic 18 unități medicale din toată țara.

Potrivit MS, incidentul se află sub investigația specialiștilor IT, inclusiv experți în securitate cibernetică din cadrul Directoratului Național de Securitate Cibernetică și sunt evaluate posibilitățile de repunere în funcțiune. De asemenea, au fost activate măsuri de prevenție exceptională și pentru celelate spitale care nu au fost afectate de atac.

„Ministerul Sănătății, în parteneriat cu instituțiile din domeniu, monitorizează atent situația pentru remedierea cât mai rapidă a disfuncționalităților. În toate spitalele în care funcționează acest tip de sistem informatic, au fost luate măsuri de siguranță, limitare internet, salvare date pe suport extern, etc. Situația este în dinamică, revenim cu detalii”, a transmis Ministerul Sănătății.

Citește și: Cum a fost salvată Roșia Montană de la o distrugere completă. Procesul de la Washington, văzut din Munții Apuseni

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Oltenialive.ro)

spot_imgspot_img
Oltenia Live
Oltenia Live
Oltenia Live este echipa care și-a propus să vă aducă, zilnic, știrile care contează. Publicație exclusive online, Oltenia Live acoperă cele mai importante domenii de interes, de la administrație, social, cultură sau economie, la sănătate - însemnând sfaturi medicale și interviuri cu medici și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. În proiectele derulate de noi am inclus și pacienții, mai exact poveștile celor care sunt un exemplu atât pentru cei care se confruntă cu o problemă asemănătoare lor, cât și pentru cei din comunitate, de ce nu?! Reușim să acoperim județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. Dacă nouă ne scapă ceva, dați-ne un mesaj și verificăm știrea propusă de voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Slatinei vrea alianță cu AUR în Consiliu Local | Reporter24

Primarul Slatinei, Mario De Mezzo, a reînnoit invitaţia către...

Constructorul WeBuild a blocat Drumul Expres Brăila-Focșani, la final de licitație | De Brăila

Compania italiană WeBuild a blocat proiectul Drumului Expres Brăila-Focșani,...