Atentatul cu bombă de la Arad. Fiica milionarului ucis şi doi complici, reţinuţi pentru 24 de ore

Data:

spot_img

Atentatul cu bombă de la Arad. Laura Crişan, fiica milionarului ucis în atentatul cu bombă de la Arad, a fost reţinută pentru 24 de ore, împreună cu doi complici, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materiilor explozive, informează Agerpres.

Conform anchetatorilor, cei doi complici au procurat, în mai 2021, un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă.

Mecanismul a fost plasat în autoturismul lui Ioan Crişan şi detonat de la distanţă.

„În fapt, s-a reţinut în sarcina celor doi inculpaţi că, la data de 27 mai 2021, au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă – procurată, deţinută, transportată şi folosită fără drept – şi l-au plasat în autoturismul victimei, iar la data de 29 mai 2021, ora 06,59, acţionând cu premeditare şi din interes material, l-au detonat de la distanţă în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad”, transmite Parchetul General într-un comunicat de presă.

Citește și: Atentatul cu bombă de la Arad. Omul de afaceri a fost asasinat la comanda fiicei pe care dorea să o dezmoştenească (surse)

Potrivit anchetatorilor, cei doi au fost instigaţi la comiterea faptei de către Laura Crişan.

„Victima a decedat ca urmare a exploziei şi incendiului subsecvent, iar autoturismul a fost complet distrus. Prin modul, locul şi mijloacele de săvârşire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane şi bunuri”, precizează Parchetul.

Surse judiciare au indicat faptul că fiica afaceristului ar fi plănuit uciderea tatălui său după ce ar fi aflat că acesta urma să o dezmoştenească.

Astfel, fapta comisă ar fi avut la bază un interes financiar, în sensul că omul de afaceri ar fi dorit să o dezmoştenească pe Laura Crişan şi să îi lase afacerea fostului ginere.

Principala pistă a anchetei în cazul morţii lui Ioan Crişan a fost asasinat la comandă.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Citește și: Începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale. 14 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Mihai Poziumschi / AGERPRES FOTO)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related