Au crescut vânzările auto în România. Marca preferată de români | Reporter24

Data:

Au crescut vânzările auto în România. Marca preferată de români și cea mai bine vândută mașină rămâne în continuare Dacia.

Tesla și-a dublat vânzările în aceeași perioadă și a urcat cu 11 poziții intrând în top 10. Vânzările auto din România vor încheia anul 2024 în creștere cu 1,7% comparativ cu anul trecut, pentru autoturisme și cu 0,6% pentru vehiculele comerciale ușoare, arată raportul PwC Autofacts.

Citește și: Guvernul României nu îndeplinește standardele minime pentru eliminarea traficului de persoane. Raport al Departamentului de Stat al SUA

În primul trimestru din 2024 a fost depăşit pragul de 30.000 de unităţi vândute

În pofida scăderii cu 10,2% a vânzărilor de autoturisme, în primul trimestru din 2024, acesta este al doilea trimestru consecutiv în care a fost depăşit pragul de 30.000 de unităţi vândute, arată Autofacts.

Primul trimestru din acest an a fost foarte bun pentru producția auto din România, care a crescut cu 7%, înregistrând al doilea trimestru consecutiv de creștere.

Citește și: Vila lui Iohannis din Aviatorilor va putea fi renovată cu bani de la buget, prevede o ordonanță de urgență a lui Marcel Ciolacu

Toate piețele au avut o traiectorie pozitivă

Pentru întregul an, se așteaptă ca producția să crească cu 8,5%, determinată de vehiculele comerciale ușoare. În cazul autoturismelor, producția este prognozată să scadă cu 7,1%.

La nivelul celor cinci state analizate, vânzările cumulate ar urma să crească cu 4,6% în acest an, toate piețele având o traiectorie pozitivă, Ungaria urmând să înregistreze cel mai mare salt, de 8,7% față de 2023.

În schimb, producția de vehicule ușoare pe aceste piețe vor scădea cu 0,8% în 2024 față de 2023.

Continuarea în Reporter24

Citește și: Misiunea pentru Libertatea Presei în România: „este necesară reforma urgentă a finanțării politice pentru presă și propagandă”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / qimono)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care am acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care am văzut tot ce se putea vedea. Am bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentez ce înseamnă realizarea de emisiuni TV, la un post local şi pe site-ul reporter24.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soluții pentru dezvoltare regională și rolul PNRR-ului | Moldova Economică

Soluții pentru dezvoltare regională și rolul PNRR-ului (Planul Național...

Noi schimbări ale e-TVA, anunțate de Marcel Boloș

Noi schimbări ale e-TVA au fost anunțate, joi, de...

România nu îndeplinește condițiile necesare pentru a trece la moneda euro

România nu îndeplinește condițiile necesare pentru a trece la...