Au început lucrările de restaurare la Castelul Corvinilor | Gazeta de Dimineață

Data:

spot_img

Au început lucrările de restaurare la Castelul Corvinilor, un proiect în valoare de peste 6 milioane de euro. Luni s-a dat startul celui de-al doilea proiect derulat de Primăria municipiului Hunedoara pentru restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a Castelului Corvinilor.

Este vorba despre un proiect în valoare totală de aproximativ 6,6 milioane de euro pentru care municipalitatea a obținut finanțare PNRR.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

În acest proiect vor fi făcute intervenţii care nu au putut fi incluse în primul proiect de restaurare, în valoare de 5 milioane de euro (bani obţinuţi prin POR 2014 -2020), în cadrul căruia lucrările au fost finalizate anul trecut.

Se vor restaura mai multe fresce

Conform Primăriei Hunedoara, cea de-a doua etapă de restaurare a Castelului Corvinilor vizează nu mai puţin de 27 de obiective de lucrări. Vor fi restaurate frescele din mai multe zone ale monumentului medieval, va fi înlocuită pardoseala din Sala Cavalerilor, refăcute podurile de acces.

Totodată va fi curățată fântâna din curtea interioară, restaurat „Cavalerul” din vârful Turnului Buzdugan, precum şi lucrări necesare pentru deschiderea spre vizitare a mai multor spaţii din impozantul monument medieval.

Citește și: În scaun cu rotile, activistul de mediu Daniel Bodnar „nu se încadrează în grad de handicap”. Explicațiile șefei Comisiei medicale

„Cu primul proiect, finanţat prin POR, am reuşit, în mare măsură să redăm strălucirea Castelului Corvinilor. Oricine a fost în urmă cu mai mulţi ani aici şi revine acum observă diferenţele. Tot prin primul proiect am reuşit să redăm circuitului de vizitare câteva zone importante ale monumentului”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Continuarea în Gazeta de Dimineață

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: gddhd.ro)

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...