Au început lucrările la tronsonul Curtea de Argeş-Tigveni al autostrăzii Piteşti-Sibiu

Data:

spot_img

Constructorul austriac Porr Construct Gmbh, împreună cu subsidiara sa din România, Porr Construct SRL Bucureşti, au început lucrările efective la tronsonul 4, dintre Curtea de Argeş şi Tigveni, al autostrăzii Piteşti-Sibiu.

Constructorii austriaco-români începuseră să lucreze la amenajarea de şantier încă de la finele lunii martie anul acesta.

Tronsonul de autostradă Curtea de Argeş-Tigveni are o lungime de 9,86 km, particularitatea sa fiind un tunel rutier cu o lungime de 1,3 km, format din două galerii, una pentru fiecare sens de mers, pe sub dealul Momaia. Este chiar locul în care constructorul a început să lucreze.

Tunelul respectiv este unul dintre cele mai lungi tuneluri de pe autostrada A1 Constanţa-Nădlac și e, practic, primul tunel de autostradă în construcție în România. Urmează cele de pe veriga lipsă dintre Margina şi Holdea, de la limita judeţelor Hunedoara şi Timiş.

Valoarea contractului încredinţat firmei austriece Porr, pentru lotul Curtea de Argeş-Tigveni, e de 1,678 miliarde de lei, la care se adaugă TVA, bani proveniţi integral din fonduri europene. Durata contractului este de 60 de luni: 16 luni etapa de proiectare și 44 de luni etapa de execuție. Termenul de finalizare e finalul anului 2026.

Continuarea în Argesulonline.ro

Citește și: Suveranismul, celălalt nume al impunității

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related