marți, 24 mai 2022
AcasăNewsletterAu rămas blocați în zăpadă și, ca să nu expire vaccinul, i-au...

Au rămas blocați în zăpadă și, ca să nu expire vaccinul, i-au vaccinat pe ceilalți șoferi sinistrați

Câțiva angajați din domeniul medical din Oregon, SUA, au rămas blocați în zăpadă cu mai multe doze de vaccin anti-COVID-19 și au mers de la o mașină la alta vaccinându-i pe pasageri, pentru că flacoanele expirau în șase ore.

Lucrătorii din sănătatea publică se îndreptau de la un centru de vaccinare din satul Cave Junction, Oregon, marți, când s-au blocat într-o furtună de zăpadă pe autostradă.

Știau că au doar șase ore pentru a ajunge cu dozele rămase de vaccin anti COVID-19 la persoanele care își așteptau injecția în localitatea americană Grants Pass, la aproximativ 40 de mile distanță. În mod normal, călătoria durează aproximativ 45 de minute, scrie The New York Times

Dar, un camion cu remorcă a derapat și a blocat drumul. Echipajul medical și-a dat seama că eliberarea autostrăzii ar putea durea prea mult și dozele vor expira.

Așadar, au luat decizia de a merge din mașină în mașină, întrebându-i pe șoferii din blocaj dacă doresc să fie vaccinați chiar acolo, la fața locului.

„Am avut o persoană care era atât de fericită, și-a scos tricoul și a sărit din mașină”, a spus Michael Weber, directorul de sănătate publică din prașul american Josephine, Oregon, pentru New York Times.

O altă persoană vaccinată a fost un angajat al biroului șerifului din Josephine, care ar fi trebuit să fie injectat la clinica din Cave Junction. Acolo a ajuns prea târziu. A avut noroc cu blocajul, pentru că a ajuns din urmă cadrele medicale cu dozele în plus, în drumul său înapoi la Grants Pass.

Cei mai mulți șoferi au râs de oferta unui vaccin împotriva coronavirusului administrat pe șosea și au refuzat politicos, chiar dacă domnul Weber a spus că are la dispoziție un medic și un echipaj de ambulanță pentru a ajuta la supravegherea operației. El a recunoscut că nu a fost cadrul tipic pentru o vaccinare.

„A fost o conversație ciudată”, a declarat Michael Weber. „Imaginați-vă că sunteți blocați pe marginea drumului într-o furtună de zăpadă și cineva vine la mașina dumneavoastră și spune: «Hei. Vrei o injecție în braț?»”

Totuși, acesta a povestit că lucrătorii din domeniul sănătății publice au administrat toate cele șase doze de vaccin Moderna care riscau să expire către șase șoferi recunoscători.

Michael Weber a numit-o „una dintre cele mai tari operațiuni” la care a participat vreodată și a spus că a fost o decizie ușoară să administreze injecțiile pe autostradă.

„Sincer, odată ce am știut că nu ne vom întoarce în oraș la timp pentru a utiliza vaccinul, a fost doar alegerea evidentă”, a declarat acesta.

„Regula noastră nr. 1 chiar acum este ca nimic nimic irosit”, a menționat cadrul medical pentru The New York Times.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE