Au rămas fără apă potabilă în plină caniculă. De ce se întrerupe furnizarea apei în județele Cluj și Sălaj | Átlátszó Erdély

Data:

spot_img

Au rămas fără apă potabilă în plină caniculă. De ce se întrerupe furnizarea apei în județele Cluj și Sălaj în zilele toride de vară?

În timp ce cei înstăriți încearcă să reziste în căldură în piscinele proprii, mulți au rămas fără apă potabilă. Am investigat motivele restricțiilor tot mai mari de apă și ce se poate face pentru a ne asigura că toată lumea are suficientă apă.

Pentru mulți a fost neașteptat faptul că, în unele locuri, furnizarea apei a fost întreruptă timp de câteva zile, în plină perioadă de noi recorduri de căldură.

Pe rețelele de socializare, mulți au suspectat că rezervele de apă s-au epuizat pur și simplu sau că infrastructura de apă potabilă a fost subdimensionată.

Rețeaua de apă ar fi supraîncărcată de consumatori

Compania de Apă Someș S.A., compania de utilități care acoperă cea mai mare parte a județelor Cluj și Sălaj, nuanțează acest tablou: nu există riscul lipsei de apă, iar extinderea infrastructurii nu este neapărat o soluție.

Citește și: România sancționează Rusia, oligarhii își văd de afaceri

Potrivit companiei, rețeaua de apă este supraîncărcată de consumatori: o parte a populației nu utilizează apa potabilă doar în scopuri casnice, așa cum prevăd contractele, ci și pentru umplerea piscinelor sau irigarea terenurilor agricole, a grădinilor de legume și a serelor. 

Unele localități au oprit apa zile întregi pentru a umple rezervoarele

Pentru a înțelege mai bine situația, am contactat specialiștii companiei de apă. Într-un interviu față-n față, Victor-Lucian Croitoru, directorul de comunicare al Companiei de Apă Someș, ne-a explicat problema, iar Sebastian Lucaciu, ofițer de presă, ne-a răspuns în scris la întrebări.

Citește și: Foști oficiali americani din armată cer președintelui Biden schimbarea politicii SUA față de Ucraina

În perioada iunie-august, furnizarea apei a fost întreruptă chiar și două sau trei zile în zeci de comune din județele Cluj și Sălaj.

Compania de Apă Someș a informat populația prin intermediul site-ului propriu și a paginii de Facebook despre faptul că în timpul caniculei, consumul crescut de apă a suprasolicitat rețeaua, obligând unele localități să oprească apa zile întregi pentru a umple rezervoarele.

Continuarea în Atlatszo Erdely

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: atlatszo.ro)

spot_imgspot_img
Átlátszó Erdély
Átlátszó Erdélyhttps://atlatszo.ro/
Átlátszó Erdély (Transilvania Transparentă) este un site de investigaţii publicat de către Asociaţia “Atlatszo Erdely Egyesulet” cu sediul în Cluj-Napoca. Credem într-o societate transparentă, democratică şi responsabilă, iar pentru asta e nevoie de media independentă şi critică faţă de cei la putere. Principalele noastre subiecte sunt: - interesele de afaceri şi îmbogăţirea aleşilor noştri; - monitorizarea cheltuirii fondurilor publice destinate comunităţii maghiare; - marile investiţii periculoase pentru mediul înconjurător; - fenomene sociale de interes pentru comunitatea maghiară din Transilvania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste 15.000 persoane și 28 localităţi din 7 judeţe, afectate de inundații în ultimele 24 de ore

Peste 15.000 persoane, afectate de inundații. Efectivele MAI intervin...

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională au surprins o imagine spectaculoasă din România

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a postat...

Ajutoare de urgenţă pentru locuitorii din judeţul Galaţi afectaţi de inundaţii

Ajutoare pentru locuitorii afectaţi de inundaţii. Premierul Marcel Ciolacu...