Audierile pentru noul board al BNR. Roberta Anastase nu a știut ce înseamnă IRCC | Aktual24

Data:

spot_img

Audierile pentru noul board al BNR. Roberta Anastase, propusă de PNL, nu a știut ce înseamnă IRCC, mai mult ar fi căzut de pe scaun în timpul audierii în fața comisiilor de Finanțe Bănci ale Parlamentului. Iată o filmare realizată imediat după momentul în care Anastase a căzut de pe scaun AICI.

În timpul audierii, ea a fost pusă în dificultate, nestiind să răspundă la întrebarea „Ce este IRCC?”, au declarat surse politice pentru aktual24.ro. IRCC, sau Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor, este un indicator folosit în sistemul bancar din România pentru a calcula dobânzile variabile la creditele în lei acordate persoanelor fizice.

Citește și: Hotelurile din Mamaia Nord au fost supraînălțate ilegal cu 20%, lângă plajele extinse cu fonduri de un miliard de euro

A fost introdus în mai 2019 ca alternativă la ROBOR, cu scopul de a oferi un mod mai transparent și corect de stabilire a dobânzilor, în special pentru creditele de consum.

„Eu mă simt onorată de propunerea făcută de colegii mei”

„Eu mă simt onorată de propunerea făcută de colegii mei de a face parte din Consiliul BNR, tocmai pe o poziție neexecutiva și sunt convinsă că voi contribui cu ideile, cu experiența mea consolidată în management de-a lungul timpului la funcționarea BNR.

(…) Am fost și europarlamentar, fac parte și din Comisia de pregătire a aderării la OCDE.

Citește și: O cunoscută avocată, încântată de florile primite din partea proxenetului criminal Clămparu

(…) Am fost președinte în exercițiu al Adunării Parlamentare a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră, încă sunt președinte al Comisiei politice a acestei organizații. Pentru că am invocat comisia OCDE și pregătirea aderării noastre la OCDE, aș invoca tocmai principiile propuse și dezvoltate de această organizației în ceea ce privește guvernarea întreprinderilor de stat care recomandă ca în conducerile în zona neexecutiva – aceea pentru care am aplicat și eu astăzi – să fie cooptați oameni care au profesii diverse, experiențe diferite, astfel încât să vină să îmbunătățească funcționarea sau evoluția unor instituții”, a afirmat Roberta Anastase, la finalul audierilor din comisii.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related