sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterAUR ieftin: a cheltuit 2.000 de euro și a scos 3 parlamentari...

AUR ieftin: a cheltuit 2.000 de euro și a scos 3 parlamentari la Iași

USR-PLUS a bătut PNL cheltuind de șase ori mai puțini bani. PMP a scos la bătaie 725.000 de lei și n-a intrat în Parlament. Suma e imensă raportată la scorul pe care îl avea în sondaje: în jur de 5%. Toți banii au fost recuperați de la bugetul de stat

La fel ca la alegerile locale, PNL a adunat și a cheltuit cei mai mulți bani la Iași la alegerile parlamentare din decembrie. Topul este completat, în ordine, de PSD, PMP, USR-PLUS, Pro România, AUR. Banii nu au însemnat și succesul: la vot, clasamentul a fost PSD, PNL, USR-PLUS, AUR, PMP, Pro România.

La parlamentare, PNL Iași a cheltuit aproximativ aceeași sumă ca la alegerile locale (1,84 milioane lei față de 2,02 milioane lei), dar rezultatul a fost total diferit: doar circa 25% din sufragii față de 40% în septembrie 2020. La capitolul cheltuieli, printre filialele din țară (exclusiv banii repartizați de sediul central), liberalii din Iași se află pe locul 3 după București (2,6 milioane lei) și Prahova (2 milioane lei). În septembrie, Organizația Județeană condusă de Costel Alexe fusese pe primul loc pe țară la acest capitol.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE