sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterAustralia a scos timbre poștale cu vaporul care se construiește la Galați

Australia a scos timbre poștale cu vaporul care se construiește la Galați

Construirea spărgătorului de gheaţă „Nuyina” a fost marcată de serviciile poştale australiene – Australia Post – printr-o emisiune filatelică menită să evidenţieze calităţile tehnice şi ştiinţifice ale navei.

Parte a unui contract în valoare de două miliarde de dolari, „Nuyina” a fost construit în Şantierul Naval Damen Galaţi şi urmează să devină, din 2021, „nava amiral” a Diviziei Antarctice Australiene.

Spărgătorul de gheaţă „Nuyina” este cea mai complexă navă construită în ultimele decenii de navaliştii gălăţeni. În prezent, nava se află la Vlissingen, în Olanda, pentru ultimele activităţi de punere în funcţiune a echipamentelor (commissioning) şi efectuarea probelor de mare.

După ce va trece testele din Marea Nordului, „Nuyina” va fi gata să înfrunte gheţurile antarctice.

Seria filatelică australiană este formată din patru timbre şi o foaie miniaturală ce evidenţiază designul de ultimă generaţie al navei, rolul ei de spărgător de gheaţă şi platformă de cercetare ştiinţifică, precum şi originea indigenă a numelui „Nuyina” şi legătura sa istorică cu alte nave antarctice australiene.

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE