duminică, 29 mai 2022
AcasăDeutsche WelleAustria, activitate redusă la minim din cauza COVID-19

Austria, activitate redusă la minim din cauza COVID-19

Marți, guvernul austriac a redus la minimum viața publică, demers prin care speră la o limitare a numărului de infecții. Este a doua sistare generală a activității în țara alpină, după „lockdown”-ul din primăvară. 

„Astăzi intră în vigoare o nouă sistare a activității”, a scris ministrul austriac al sănătăți Rudi Anschober pe Twitter, explicând că este nevoie de o ”frână de urgență pentru combaterea pandemiei și pentru a evita copleșirea secțiilor de terapie intensivă”.  

Potrivit responsabililor din sănătate, în landul federal Kärnten aproximativ 80 la sută din paturile de spital sunt ocupate iar la nivel național jumătate din locurile la terapie intensivă sunt pline de pacienți cu Covid-19. Austria se află așadar în scenariul roșu. 

Virusul este tot mai prezent și în viața de zi cu zi.

„Există deja un cluster în spital”, îmi povestește soția mea, specialist oncolog într-un spital din Viena. Mai mulți pacienți și colegi sunt infectați – câteva zeci de persoane. ”M-a sunat șefa mea”, îmi scrie fiica mea Anna pe grupul de Whatsapp al familiei. „Toate rezultatele sunt negative”. 

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE