Autoritățile au decis încetarea stării de alertă în județul Galați | Viața liberă

Data:

spot_img

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați a adoptat o hotărâre privind încetarea stării de alertă în județul Galați. Măsura a fost instituită în 16 septembrie 2024, ca răspuns la inundațiile devastatoare care au afectat sever infrastructura și gospodăriile din 30 de localități.

„Declararea stării de alertă a fost necesară pentru a facilita mobilizarea imediată a resurselor și coordonarea intervențiilor de urgență. Pe parcursul stării de alertă, echipele de intervenție – pompieri, jandarmi, militari din cadrul MApN, voluntari și autorități locale – au lucrat neîntrerupt pentru evacuarea apei, îndepărtarea stratului de noroi și sprijinirea persoanelor afectate.

Retragerea forțelor de intervenție venite din alte județe a început pe 11 octombrie, iar Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției a fost dezactivat. Cu toate acestea, echipele de pompieri din Galați rămân mobilizate în localitățile afectate pentru a continua lucrările de reabilitare și a sprijini familiile care încă suferă din cauza efectelor inundațiilor”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Galați.

Continuarea, în Viata-libera.ro

Citește și: Analiză West Point. Statele Unite nu sunt pregătite să contracareze simultan două operațiuni militare de combatere la scară largă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ministerul Afacerilor Interne / Facebook)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Directorul DGASPC Bihor a pornit o adevărată vânătoare împotriva subordonaților incomozi | Bihoreanul

În Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...

Piața IT din Iași. Topul celor mai mari companii din domeniu | Ziarul de Iași

Piața IT din Iași. O analiză publicată recent arată...

Spitalul Pediatric Monobloc, un pas mai aproape de realizare | Monitorul de Cluj

Spitalul Pediatric Monobloc, un pas mai aproape de realizare....