Autoritățile din orașul spaniol Calpe le reamintesc turiștilor ce amendă riscă dacă ocupă plajele dimineața devreme

Data:

spot_img


Autoritățile locale din orașul spaniol Calpe au trimis un comunicat de presă pentru a le reaminti turiștilor ce amendă riscă dacă ocupă plajele înainte de ora 9:30.


Consiliul Local Calpe a ținut să le reamintească utilizatorilor plajei de prevederile unei Ordonanțe Municipale de Utilizare și Gospodărire a Litoralului, care interzice montarea de scaune, hamace sau umbrele înainte de ora 9:30, pentru a nu împiedica curățarea plajelor.

„Această măsură interzice ocuparea fără discernământ a domeniului public și face referire în mod special la ocuparea plajei cu elemente precum scaune, hamace și umbrele încă de la primele ore ale zilei. Această tendință îngreunează curățarea plajelor, așa că ordonanța prevede că toate obiectele amplasate pe plaje înainte de ora 9:30 pot fi îndepărtate, iar proprietarii sesizează”, se arată în comunicatul Consiliului Local.


Scaunele, hamacele și umbrele pot fi luate de Poliția Locală de pe plajă


Ordonanța mai prevede că acele umbrele, scaune sau hamace care nu sunt folosite de proprietari pentru mai mult de trei ore, în timpul zilei, pot fi îndepărtate de polițiștii locali.

„În cazul dovezii instalării acestor elemente fără prezența unei persoane responsabile sau a proprietarului, Primăria, prin Poliția Locală și personalul său de curățenie, poate scoate elementele respective de pe plajă, procedând la transferarea acestora la Depoul Municipal”, mai precizează sursa citată.


Documentul arată că de mai mulți ani încoace, autoritățile locale primesc, în fiecare vară, numeroase reclamații cu privire la rezervarea spațiului pe plajă, deoarece atunci când utilizatorii ajung la plajă la miezul dimineții găsesc metri de plajă ocupați fără ca proprietarii scaunelor sau umbrelelor să fie pe plajă.


Citește și Târgul Meșterilor Populari, la Oradea. Care au fost cele mai căutate obiecte lucrate tradițional | Bihoreanul


Recuperarea, de către proprietari, a articolelor confiscate de pe plajă, depuse în Depoul Poliției Locale, se va face conform regulamentului în vigoare și după plata unei taxe.

Calpe este o municipalitate de coastă situată în provincia Alicante, Spania, lângă Marea Mediterana. Orașul se află la poalele Parcului Natural Penyal d’Ifac. În 2022 populația era de 24.096 de locuitori.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...