Autoritățile teleormănene s-au virusat. La cele șase numere de telefon puse la dispoziția populației pentru a cere sprijin autorităților nu răspunde nimeni « liberinteleorman.ro

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman a pus la dispoziția teleormănenilor șase numere de telefon, la care ei pot suna pentru a alerta autoritățile cu privire la apariția de noi cazuri de infectare, la suspiciunile pe care le au sau pentru a cere sprijin și informații. Centrul are și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, în măsură să ajute populația cu toate informațiile de care are nevoie în această perioadă critică. Culmea, la niciunul dintre cele șase numere de telefon nu se răspunde eficient, oamenii acuzând faptul că petrec zeci de minute așteptând un răspuns sau chiar că nu li se răspunde deloc. Surse din DSP susțin că la capătul firului ar fi, de fapt, o singură persoană abilitată să ajute populația, care nu face față numărului mare de apeluri.

Mai mulți teleormăneni s-au plâns că Direcția de Sănătate Publică din județ nu se descurcă în situația actuală și au început să se teamă și mai mult în fața tuturor acestor probe de neprofesionalism.

Oamenii ne povestesc că sună în mod repetat la numerele în cauză, încercând să afle informații sau să primească sfaturi, ba chiar să alerteze autoritățile atunci când bănuiesc că ar putea avea rude sau vecini infectați. Din păcate, la capătul firului nu găsesc pe nimeni.

Când au venit copiii vecinei noastre din străinătate și au luat contact cu oameni din bloc, am sunat la DSP, dar acolo nu răspunde nimeni. Și n-am știut ce să mai facem, așa că am sunat la 112. Dar nu e normal să nu fie nimeni care să dea informații sau pe care să-l poți alerta dacă apar suspiciuni.”, ne povestește o teleormăneancă.

Trebuia să iau o rudă din spital, dar era o suspiciune la mijloc cum că intrase în contact cu o persoană infectată. Și nu știam ce să fac. Așa că am sunat la numerele acelea de telefon cu zecile de minute să cer un sfat, pentru că ruda urma să locuiască la mine acasă. N-a răspuns nimeni...”, mărturisește cu dezamăgire o femeie din Alexandria.

Poveștile de acest fel sunt foarte multe și arată că, din păcate, autoritățile locale nu sunt pregătite să facă față unei pandemii. Numirile pe pile și pe afinități politice au lăsat urme serioase și putem spune că sistemul era deja virusat. Acum încep doar să se manifeste simptomele.

partajează acest articol:
Liber în Teleormanhttps://liberinteleorman.ro/
Ziar generalist care acoperă problemele sociale, economice, politice din zona Teleormanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Hilton a cumpărat castelul de la Zlatna. L-ar putea transforma într-un hotel de lux

Hilton a cumpărat castelul de la Valea Dosului, Zlatna, faimos pentru scenele de război filmate de Sergiu Nicolaescu. Castelul ar putea fi transformat într-un...

Cum a trecut Afacerea „Sărărie” prin CL: Harabagiu presa, Chirica privea, Boz se abținea, Găburici aplauda

În ședința din luna mai 2017, când a fost aprobat planul urbanistic zonal (PUZ) în vederea construirii imobilului de pe Sărărie 202, mai mulți aleși locali s-au făcut scut pentru a proteja proiectul.

Iohannis participă vineri și sâmbătă la Summitul privind problematica socială de la Porto

Summitul UE - India are în vedere tematici care vizează consolidarea cooperării în efortul de combatere a pandemiei de COVID-19, reafirmarea interesului ambelor părţi faţă de continuarea dezvoltării legăturilor comerciale, promovarea multilateralismului eficient, consolidarea cooperării în ceea ce priveşte principalele provocări în materie de politică externă şi securitate, precum şi încurajarea cooperării în domeniul conectivităţii.
partajează acest articol: