Autorizația de construire pentru Spitalul Județean din Reșița, eliberată ilegal | Express de Banat

Data:

spot_img

Autorizația de construire pentru Spitalul Județean din Reșița a fost eliberată ilegal. Primarul Reșiței riscă să răspundă penal, spune Ioan Dragomir, prefectul județului Caraș-Severin.

Referitor la articolele apărute în presa din Caraş-Severin privind autorizaţia de construire a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reprezentatul Guvernului în Caraș-Severin a făcut noi precizări:

„Categoric nu este adevărată afirmaţia că domnul secretar de stat Raed Arafat «spune stop construcţiei spitalului judeţean Reşiţa» sau că se opune construirii acestuia. În susţinerea acestei afirmaţii, precizăm următoarele:

În data de 18 aprilie 2024, Inspectoratul de Stat în Construcţii Caraş-Severin ne-a adus la cunoştinţă că, în urma unui control efectuat la Primăria Reşiţa ca urmare a sesizării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a constatat că Autorizaţia de construire a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a fost emisă la data de 05.07.2023 cu încălcarea prevederilor legale. Solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru clarificarea modului în care s-a emis autorizaţia de construire a fost ca urmare a deficienţelor constatate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin la documentaţia „Spital Judeţean de Urgenţă Reşiţa” privind neasigurarea desfumării circulaţiei orizontale la acest obiectiv. Această situaţie s-a înregistrat după mai multe încercări de clarificări şi de identificare a unor soluţii de remediere a neconformităţilor din proiectul tehnic între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin şi specialişti din Primăria Reşiţa, după respingerea a două solicitări de emitere a avizului de securitate la incendiu în octombrie şi decembrie 2023.

Citește și: INTERVIU | Petruț Rizea: „Scriu despre lucrurile care mă pasionează, intrigă, nemulțumesc” | Gazeta de Stâlpeni

Autorizația de construire a fost emisă fără patru avize

Totodată, având în vedere prevederile art. 12, alin. (1) din Legea nr. 50/1991 şi ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, Inspectoratul de Stat în Construcţii a solicitat introducerea acţiunii în instanţă pentru anularea autorizaţiei emise fără deţinerea, la data emiterii (05.07.2023), a următoarelor avize:

  • avizul de securitate la incendiu
  • actul administrativ/punctul de vedere al autorităţii pentru protecţia mediului
  • avizul deţinătorului de reţea de electricitate
  • avizul Poliţiei Rutiere

În actul de control întocmit de către ISC Caraş-Severin, la punctul 12.2 se precizează că autorizaţia de construire a fost emisă fără cele patru avize, deşi obligativitatea lor era prevăzută prin certificatele de urbanism nr. 99/20.03.2023 şi nr. 345/08.11.2022, eliberate chiar de Primăria Reşiţa. De asemenea, au fost constatate unele probleme privind deţinerea în proprietate a întregii suprafeţe de teren pe care se realizează construcţia.

Continuarea, în Expressdebanat.ro

Citește și: Primăria Oradea vrea să construiască un pavilion de detenție în regim semi-deschis | Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Express de Banat)

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de ani de la construirea Transfăgărășanului: o poveste de sacrificiu și eroism | Mesagerul de Sibiu

S-au împlinit 50 de ani de la construirea Transfăgărășanului....

555 de tone de îngrăşământ chimic, depozitat necorespunzător în județul Timiș

Polițiștii Secţiei 6 Rurale Găvojdia au depistat peste 555...

Accident rutier cu vehicule ale Armatei pe podul peste Siret, între Brăila și Galați | De Brăila

Un accident rutier s-a produs, joi, pe drumul european...

Autoritățile județului Botoșani propun măsuri pentru a combate fărădelegile din Centrul Vechi | Monitorul de Botoșani

Autoritățile județului Botoșani propun măsuri pentru a combate fărădelegile...