Autostrada A1 va avea un nou nod rutier. Va asigura legătura la șoseaua de mare viteză pentru locuitorii din zona Deva – Hunedoara – Simeria

Data:

spot_img

Autostrada A1 va avea un nou nod rutier. Autostrada Sibiu-Deva-Timişoara va avea un nod rutier pe raza comunei Hărău, investiţia urmând să fie realizată de Ministerul Transporturilor din fonduri europene şi de la bugetul de stat, în următoarele 12 luni, a anunţat joi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, Guvernul a aprobat, joi, o hotărâre care prevede realizarea acestui nod rutier, necesar ca urmare a valorilor de trafic tot mai ridicate. Acesta va asigura accesul spre şi dinspre A1, contribuind la fluidizarea traficului şi la o siguranţă rutieră sporită.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 119.513.000 de lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Transport 2021-2027, dar şi de la bugetul de stat.

Investiţia va fi realizată de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, iar durata de execuţie este de 12 luni.

Citește și: Clotilde Armand cere verificarea averilor judecătoarei Lia Savonea și a fratelui șefului ANI

„Împreună cu echipa mea de la Consiliul Judeţean Hunedoara am făcut numeroase demersuri către Ministerul Transporturilor pentru realizarea de noi noduri rutiere de acces spre şi dinspre autostradă, astfel încât cei peste 100.000 de locuitori din zona Deva – Hunedoara – Simeria să beneficieze de condiţii de trafic dintre cele mai bune. Îi mulţumesc premierului Marcel Ciolacu pentru că a înţeles necesitatea realizării acestei investiţii, precum şi ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru că a dat curs solicitărilor noastre de fluidizare a traficului în această zonă”, a transmis preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Noul nod rutier va fi situat la jumătatea distanţei dintre localităţile Simeria Veche şi Şoimuş. Acesta vine şi în sprijinul conducătorilor auto care utilizează Culoarul Trafic Mureş Nord, ca rută alternativă de deplasare.

În paralel, în baza unui parteneriat încheiat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, CJ Hunedoara a demarat un proiect de investiţii care prevede realizarea legăturii directe a municipiilor Deva şi Hunedoara cu Autostrada A1, în zona comunei Hărău.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu anunță modificarea OUG 84 privind suspendarea permisului

Proiectul intitulat „TransRegio Hunedoara – Sântuhalm – A1” presupune modernizarea a 9,3 kilometri din actualul Drum Judeţean 687 Hunedoara-Sântuhalm, până la intersecţia cu DN7, arteră care va fi adusă la standardul de drum TransRegio.

Pentru a doua parte a legăturii se propune un nou drum de legătură, de 4,45 km, care porneşte din zona intersecţiei de la Sântuhalm, de lângă Deva, la care se adaugă un pod peste calea ferată şi un pod nou peste râul Mureş în dreptul comunei Hărău.

Fondurile destinate construcţiei vor fi asigurate de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a precizat CJ Hunedoara.

Citește și: Avocatul General în fața CJUE: Lipsa depunerii jurământului de către un judecător nu presupune că o persoană nu trebuie extrădată

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa foto: CNAIR / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Incendiu la locomotiva unui tren de călători. Ce s-a întâmplat cu cei 100 de pasageri

Incendiu la locomotiva unui tren de călători. Ce s-a...

Eficacitate de invidiat la ISJ Buzău. Răspunsul despre bacalaureatul lui Ciolacu, pregătit cu o zi înainte de cerere

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Buzău a reușit performanța să...

Medici, preoți și profesori, printre informatorii Securității

Potrivit statisticilor întocmite de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor...