marți, 18 ianuarie 2022
AcasăNewsletter„Autostrada” litoralului, pe lista marilor proiecte de infrastructură

„Autostrada” litoralului, pe lista marilor proiecte de infrastructură

Litoral Express, drumul alternativ care va lega nordul de sudul litoralului prin Techirghiol, este prins în draftul planului realizat de guvern pentru cheltuirea celor 30,4 miliarde de euro de la Uniunea Europeană, conform documentului consultat de G4Media.

Noua centură va avea rolul de a prelua traficul de pe autostrăzile A2 și A4 și de a-l dirija spre zona de sud a litoralului, pe o distanță de 22 de km, astfel evitându-se aglomerația care se formează an de an pe drumul spre Vama Veche.

România va avea la dispoziție în următorii patru ani 30,4 miliarde de euro de la UE pentru redresarea economiei după pandemia de Covid, bani alocați prin mecanismul de redresare numit NextGenerationEU în plus față de bugetul multianual de circa 48 miliarde euro. G4Media.ro a consultat un draft al planului realizat de guvern pentru cheltuirea acestor 30,4 miliarde de euro și vă prezintă cele mai importante proiecte de investiții propuse pentru finanțare. Printre ele se numără mai multe sectoare de autostradă, metroul din Cluj, două magistrale de metrou din București, spitale și depozite regionale de medicamente și alimente.

Draftul prezentat de G4Media.ro este discutat chiar astăzi la Cotroceni de președintele Iohannis și mai mulți membri ai guvernului. Sunt așteptate modificări față de draftul actual.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE