joi, 23 septembrie 2021
AcasăNewsletter„Autostrada” litoralului, pe lista marilor proiecte de infrastructură. România are de cheltuit...

„Autostrada” litoralului, pe lista marilor proiecte de infrastructură. România are de cheltuit peste 30 de miliarde de euro

Litoral Express, drumul alternativ care va lega nordul de sudul litoralului prin Techirghiol, este prins în draftul planului realizat de guvern pentru cheltuirea celor 30,4 miliarde de euro de la Uniunea Europeană, conform documentului consultat de G4Media.

Noua centură va avea rolul de a prelua traficul de pe autostrăzile A2 și A4 și de a-l dirija spre zona de sud a litoralului, pe o distanță de 22 de km, astfel evitându-se aglomerația care se formează an de an pe drumul spre Vama Veche.

România va avea la dispoziție în următorii patru ani 30,4 miliarde de euro de la UE pentru redresarea economiei după pandemia de Covid, bani alocați prin mecanismul de redresare numit NextGenerationEU în plus față de bugetul multianual de circa 48 miliarde euro. G4Media.ro a consultat un draft al planului realizat de guvern pentru cheltuirea acestor 30,4 miliarde de euro și vă prezintă cele mai importante proiecte de investiții propuse pentru finanțare.

Printre ele se numără mai multe sectoare de autostradă, metroul din Cluj, două magistrale de metrou din București, spitale și depozite regionale de medicamente și alimente.

Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE