Autostrada „Moldovei” A7: Cine este constructorul selectat după cinci luni de evaluări

Data:

„Astăzi Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a trimis către asocierea Drum Asfalt-Ilgaz-OPR-Obras-Trameco înștiințarea că oferta lor se clasează pe locul 1 pe lotul 3 din AutostradaA7 Ploiești-Buzău”, a anunțat Asociația Pro Infrastructură (API). 

CNAIR nu a confirmat încă informația și a transmis detalii.

„Până pe 22 februarie cei cinci antreprenori din România, Turcia și Spania trebuie să îndeplinească formalitatea de a transmite comisiei de evaluare o serie de documente. Așteptăm apoi un comunicat oficial CNAIR care să prezinte suma licitată de constructori pentru execuția celor 13,9 kilometri de autostradă”, transmite Asociatia.

„Nu avem în acest moment informații certe dacă responsabilii CNAIR au finalizat evaluarea financiară și au notificat câștigătorii și pe celelalte două tronsoane, Ploiești-Mizil și Mizil-Pietroasele, lansate concomitent pe 1 iunie 2021”, spune API.

Lotul 3 Pietroasele – Buzău de pe A7 are o lungime de circa 13,9 km și a fost scos la licitație încă din iunie 2021 împreună cu celelalte două loturi: A3/Dumbrava-Mizil și Mizil-Pietroasele (în total cele trei loturi au o lungime de 63 km). Depunerea ofertelor – 39 la număr – s-a făcut în luna septembrie.

De atunci și până acum, de peste cinci luni deja, „membrii comisiei de evaluare se chinuie de atunci să le evalueze”, spune Asociația.

„Le cerem imperios să respecte termenul, amânat de mai multe ori, de 22 februarie pentru anunțarea câștigătorilor astfel încât să intrăm cât mai repede în perioada contestațiilor care, sperăm, să fie rezolvate în cel mai scurt timp. Doar așa avem o șansă, mică, de a semna contractele pe toți cei 63,25 km din A7 în 2022. Toată autostrada A7 de la Ploiești la Pașcani este prinsă în PNRR și trebuie să fie gata în 2026. Pe Buzău-Focșani abia s-au lansat licitațiile iar pe Focșani-Bacău-Pașcani avem doar promisiuni vagi că acestea vor fi pornite în vară”, notează API.

Tronsonul Ploiești – Buzău este împărțită în trei loturi distincte:

– lotul 1 Dumbrava – Mizil (km 0+000 – km 21+000)

– lotul 2 Mizil – Pietroasele (km 21+000 – km 49+350)

– lotul 3 Pietroasele – municipiul Buzău (km 49+350 – km 63+250).

Valoarea estimată este între 4,290 miliarde de lei şi 5,062 miliarde de lei, fără TVA.

Sectorului A7 Ploiești (Dumbrava) – Buzău:

– lungime – 63 km;

– 6 noduri rutiere;

– 160 de ha de perdele forestiere;

– 42 de poduri + pasaje;

– 4 spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice.

Abia în luna februarie2022 s-au mai scos la licitație și alte patru tronsoane de la Buzău la Focșani, dar abia două au și fost deocamdată publicate în SEAP, titrează HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Statul român este dator cu milioane de euro către producătorii de filme din străinătate

Statul român este dator cu milioane de euro către...

,,PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

,,PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”