joi, 23 septembrie 2021
AcasăNewsletterAutostrada şi calea ferată promisă de americani vor trece prin apropierea Iaşiului?

Autostrada şi calea ferată promisă de americani vor trece prin apropierea Iaşiului?

Ştirea că SUA va contribui la construcţia unei autostrăzi şi a unei căi ferate care să lege portul Constanţa de cel din Gdansk a aprins imaginaţia multor locuitori din zona Moldova. Traseul cel mai facil pe care şi-l imaginează mulţi ar fi cel care să treacă prin zona Moldovei şi să lege Constanţa de Polonia prin Ucraina.

Are un mare avantaj că nu sunt munţi în această parte şi construcţia ar fi mult mai facilă. Consultantul Andrei Caramitru a susţinut şi el în primă fază această variantă.

Ulterior au fost multe voci care au arătat că traseul va fi de fapt prin Ungaria din cauză că Ucraina nu este încă parte din NATO şi Uniunea Europeană şi aceasta ar complica foarte mult construcţia din punct de vedere politic. Noua infrastructură are şi un pronunţat rol strategic, ar permite transportul trupelor NATO din Polonia în România şi invers.

 “ŞTIRE SENZAŢIONALA – AUTOSTRADA CONSTANTA-GDANSK

Azi a venit anunţul. Americanii vor face o autostrada plus linie ferată rapida între Constanta si Gdansk. E ceva absolut excepţional. Vedeţi harta mai jos. Pe scurt:

– Moldova va exploda ca dezvoltare. Va fi la mijocul drumului între 2 capitale mari – Varşovia şi Bucuresti, şi doua porturi mari – Gdansk şi Constanta

– Bucureştiul va fi aproape de Varşovia cu maşina sau trenul (cam cât ne ia acuma sa mergem pana la Arad). Asta va integra cele doua economii – care sunt clar cele mai mari din Europa de Est

– Va exista o noua ruta comercială esenţială – între Constanta şi Gdansk. Adică se pot importa pe mare bunuri in cele doua porturi şi traversată rapid Europa între marea Baltică şi Marea Neagră / Mediterana. Senzaţional

– Trupele vor putea fi mutate rapid pe flancul de Est al NATO

Este absolut epocal şi extraordinar. E motiv mare de bucurie. Mare mare”, a scris Andrei Caramitru pe contul său de Facebook.

Ulterior el a revenit asupra postării şi a spus că traseul viitoarei autostrazi nu se confirma. “Mai devreme am scris despre autostrada Constanta-Gdansk. Evident – o ştire mare. Mai ales ca trece prin Moldova.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE