Un nou spital municipal de urgenţă, telegondolă pe traseul Turn televiziune – Gara fluvială, un al doilea parc industrial şi un muzeu al tehnicii gălăţene sunt obiectivele pentru care consilierii locali PNL au solicitat, prin amendamente depuse la proiectul bugetului local pe 2021, alocări financiare pentru studii de fezabilitate.

Consilierii USR au pledat pentru premierea elevilor cu cea mai mare medie generală din fiecare clasă V-XIII, iar aleşii PACT, pentru consolidarea, restaurarea şi punerea în valoare a Palatului Simion Gheorghiu. Pentru că este important să ştiţi cum gândesc consilierii locali, vă prezentăm cele mai importante amendamente la bugetul local.

“Mă gândeam, la începutul seriei dumneavoastră de amendamente, că v-aș propune următorul joc: cât au reușit să aducă la bugetul local, prin amendamente naţionale, domnii deputaţi George Stângă și Bogdan Rodeanu, să dispuneţi de aceste sume şi să faceți ce proiecte vreți. Dar, după cum ați văzut, nu suntem nici pe departe atât de absurzi pe cât am văzut că pot fi unii la un buget național. Și am acceptat în tot sau parte amendamente dumneavoastră”, le-a spus primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, consilierilor locali PNL şi USR, la dezbaterea bugetului, din şedinţa Consiliului Local. Iată ce amendamente au formulat aleşii şi care a fost soarta lor.

Propuneri acceptate

Aşa cum aţi putut afla din “Viaţa liberă”, cea mai importantă propunere PNL inclusă în buget vizează studiul de fezabilitate pentru proiectarea și execuția unui nou spital municipal de urgență, cu circa 200 de paturi. E drept, suma solicitată de liberali a fost de 1.500.000 de lei, iar alocarea din buget e de 100.000 de lei.

În urma discuţiilor cu Consiliul Elevilor, liberalii au propus mărirea cuantumului burselor. S-a obţinut o creştere de la 250 la 400 de lei pentru bursele de performanţă, dar nu şi câte 100 de lei în plus la celelalte burse.

Se regăseşte în buget şi regenerarea urbană a zonei monumentului “Apărătorii orașului Galați”, dar nu cu 300.000 de lei, ci cu 5.000 de lei.

George Stângă, pentru telegondolă

“Toate telegondolele făcute în România sunt falimentare, inclusiv cea de la Constanţa. Surprinzător, acolo unde sunt cei mai mulți turiști, investiția nu a dat roade”, a fost replica primarului, la amendamentul PNL privind finanţarea din buget a unui studiu de fezabilitate pentru Telegondolă pe traseul Turn televiziune – Gara fluvială.

“Ideea în sine nu îmi repugnă câtuși de puțin și pare genul de proiect pentru care dl Stângă să se bată la București pentru obținerea finanțării. Prin urmare, dacă reușește la o eventuală rectificare de buget națională, noi cu mare drag o punem în operă. Vorbiți cu președintele partidului!”, le-a transmis Ionuţ Pucheanu liberalilor.

Amendamentul a fost respins, primind doar 11 voturi “pentru”.

Citește articolul complet pe viața liberă.ro

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.