sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăNewsletterAventură, provocări și multă pasiune pentru retromobiliștii cărășeni

Aventură, provocări și multă pasiune pentru retromobiliștii cărășeni

Andrei Rotaru, președintele filialei Caraș-Severin a Retromobil Club România spune că, începând din acest an, Retromobil Caraș-Severin, împreună cu Primăria comunei Ciudanovița, au demarat un plan de colaborare pentru revitalizarea turistică a zonei.

Un apartament de 3 camere, aflat în proces de reabilitare și renovare din stocul locativ al comunei Ciudanovița, va fi reamenajat pentru a fi folosit ca loc de întâlnire și de petrecere a timpului liber de către iubitorii de autovehicule vechi, va fi pus la dispoziția acestora în mod gratuit de către filiala Retromobil Caraș-Severin.

Calea ferată Oravița Anina, prima cale ferată montanistică din RO, denumita Semmeringul Banatean Tunel sapat manual in stanca. FOTO: Facebook.com

Va fi un prilej de a admira farmecul zonei, puțin cunoscută de încă foarte mulți oameni, dar și de a admira vechile autovehicule, cu ocazia unor evenimente organizate în noua locație de vacanță.

Peisaj dealuri Ciudanovița
Peisaj dealuri Ciudanovița. FOTO: Facebook.com

„Cred că este o modalitate destul de inedită de a crește comunitatea iubitorilor de autovehicule atestate istoric, prin oferirea unui spațiu generos de întâlnire, de relaxare și de organizare a unor evenimente în cadrul filialei noastre. Fiecare dintre membrii noștri are o viață profesională activă, iar, chiar și cu probleme legate de pandemie, am văzut că este destul de dificil să ne întâlnim, să ne menținem pasiunea pentru mașinile vechi și în același timp, să reușim să ne cunoaștem mai bine și să discutăm în tihnă despre hobby-ul acesta care ne leagă. Locul este excelent, avem spațiu unde putem să ne aducem și bâtrânele doamne, putem să petrecem câteva zile împreună, iar zona este mai mult decât atractivă din punct de vedere turistic”, mărturisește Andrei Rotaru.

Intrarea în sat
Intrarea în sat. FOTO: Facebook.com

De asemenea, primarul comunei Ciudanovița, Constantin Dorian Nebunu, și-a exprimat cu mult entuziasm tot sprijinul pentru proiectele de dezvoltare turistică a comunei, inițiativa venind în sprijinul acțiunilor de promovare și de revitalizare a fostei localități miniere, atât de grav afectată în ultimii de ani de schimbările socio-economice constante.

FOTO: Facebook.com

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE