Aventuri în Africa de Sud: rechini, frici și prejudecăți

Data:

spot_img

Aventuri în Africa de Sud. Cape Town, una dintre cele mai fermecătoare destinații turistice din Africa de Sud, este recunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și pentru atracțiile sale naturale.

Totuși, pe lângă frumusețea sa, această zonă este și habitatul natural al unuia dintre cei mai fascinanți și controversați prădători – rechinul alb, scrie Funky Travel.

rechin
Imagine generată cu AI

The Great White Shark (Carcharodon carcharias) ajunge în apropierea plajei din Cape Town atras de populația densă de foci, parte din dieta principală a rechinului alb.

În ciuda întâlnirilor regulate ale rechinului alb cu bărcile și ambarcațiunile de agrement, incidentele în care aceștia interacționează cu oamenii sunt rare. Potrivit presei din Cape Town, un exemplar de rechin alb a fost observat chiar în prima zi a lui 2024.

Shark Spotters, sistemul de supravehere și alertă

Serviciul de Shark Spotters din Cape Town a fost implementat pentru a monitoriza prezența rechinilor și pentru a asigura siguranța persoanelor care se află pe plajele din această regiune. Echipele de Shark Spotters sunt amplasate în puncte strategice de pe stânci sau dealuri în apropierea plajelor populare din Cape Town.

Am întâlnit un astfel de punct de observare în drumul nostru spre Boulders Beach, rezervația de pinguini.

Shark Spotters
Shark Spotters

Cu o vedere panoramică asupra False Bay, zonă preferată de surferi, dar și de rechini, voluntarul avea o vedere panoramică asupra apelor pentru a putea detecta prezența rechinilor.

Citește și Femeie prinsă cu zeci de flori de mină pe aeroport. Voia să le ducă în Marea Britanie

Iar în momentul în care observă o siluetă de culoare închisă în valuri, așa cum vedeți în fotografia de mai sus, dă alarma. Avertismentele cu privire la prezența rechinilor sunt transmise publicului prin intermediul unui sistem de semnalizare cu steaguri de diferite culori. De exemplu, ridicarea unui steag roșu indică prezența iminentă a rechinilor și închiderea temporară a plajei, în timp ce steagul verde indică condiții sigure de înot.

În cazul în care există un risc real pentru public, plaja este închisă temporar, iar oamenii sunt îndemnați să părăsească zona de înot până când este declarată din nou sigură.

Puiul de Whale Shark care a făcut spectacol pe plaja din Cape Town

Când am ales ca destinație Cape Town, Africa de Sud, mai toți prietenii ne-au întrebat dacă nu ne este teamă de rechini. Bineînțeles că ne este, mai ales atunci când ieșim cu kite-ul pe apă. Dar ne-am luat măsuri de siguranță și am ales zone cu ape reci, în care nu a fost semnalată prezența acestor prădători.

Și nu în ultimul rând, urmărim informațiile oficiale emise de Serviciul de Urmărire a Rechinilor. Ca să închidem într-o notă pozitivă, iată imaginile suprinse acum două zile pe plaja Clifton, la 15 km de Cape Town. Un pui de Whale Shark dezorientat a ajuns aproape de mal.

Mai multe date și fotografii, în Funky Travel.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto – Funky Trave

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noi reguli pentru cei care vizitează Spania | Aktual24

Noi reguli pentru cei care vizitează Spania. De luni,...

Oradea strălucește de sărbători: Târgul de Crăciun și luminițele festive au fost inaugurate | Bihoreanul

Oradea strălucește de sărbători odată cu deschiderea Târgului de...

Turismul rural. Destinații pentru 2025 | Monitorul de Cluj

Turismul rural. Destinații pentru 2025. Pentru a încuraja călătoriile...

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Iată când le poți vizita | Funky Travel

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa își...