Averile managerilor de spital din Iași: venituri de sute de mii de lei, puțini bani în bănci, tablouri și monede vechi

Data:

spot_img

Averile managerilor de spital din Iași: venituri de sute de mii de lei, puțini bani în bănci, tablouri și monede vechi. Salariile managerilor din Iași nu au crescut substanțial față de anul anterior, în multe cazuri diferențele fiind doar de câteva sute de lei lunar.

Zestrea acestora este însă consistentă, în materie de mașini, case sau terenuri, chiar și obiecte de artă sau bijuterii de zeci de mii de euro. Un aspect interesant este că majoritatea conducătorilor spitalelor din Iași fie nu vor să economisească banii, ținându-i în bănci, fie preferă să îți țină cash sau nu au economii deloc. Conform legii, se declară toate conturile bancare care au soldul cumulat de peste 5.000 de euro, adică 25.000 de lei. Cei mai mulți manageri fie nu au suma asta în depozite bancare, fie valoarea economisită e doar puțin mai mare. În contextul în care și-ar pierde a doua zi slujba și aceia ar fi toți banii de care ar dispune, le-ar ajunge, conform veniturilor curente, pentru cel mult două luni de zile.

Situația la Maternitatea „Elena Doamna” este mai complicată în privința declarațiilor de avere ale managerilor. Fiind depuse pe 2022, ar trebui să ne uităm la veniturile declarate de fostul manager, Gabriel Martinescu, care a plecat de la conducerea spitalului după ce i-a fost cerută demisia de Consiliul de Administrație și Consiliul Județean.

În cazul acestuia, rămâne interesantă situația semnalată de „Ziarul de Iași” și în 2022: acesta are cinci case de locuit pe raza județului, două apartamente de peste 240 de metri pătrați, două fiind achiziționate în 2020, din salariul de manager. Veniturile sale au rămas constante față de 2021, câștigând lunar circa 10.700 de lei ca manager și pe un contract de valoare mică cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, iar încă 5.000 de lei pe subvenții APIA.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: De ce nu mai este nici o universitate românească în top 1.000 mondial

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(SURSA FOTO: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...