Avertismentul Parchetului European pentru autoritățile din România. REPER cere guvernului „măsuri imediate” | G4 Media

Data:

spot_img

Avertismentul Parchetului European pentru autoritățile din România. REPER cere guvernului „măsuri imediate”. 

Partidul REPER a cerut miercuri guvernului să ia măsuri rapide după ce Parchetul European a avertizat public autoritățile române în legătură cu o vulnerabilitate sistemică privind fondurile europene.

Potrivit surselor G4Media, există sute de proiecte cu fonduri europene în România afectate de astfel de fraude cu scrisori de garanție fictive pentru garantarea cofinanțării investițiilor.

Citește și: Stimulente între 5.000 și 2.500 de lei/lună pentru angajații ministerului Proiectelor Europene

„Sistemului de justiție din România se deteriorează tot mai mult”

„Suntem departe de tonul optimist din raportul Comisiei Europene cu privire la statul de drept, care subliniază progrese şi evoluții într-un stat în care nu s-au aplicat decizii CJUE, prescripția a făcut ravagii iar magistrați integri au fost sancționați pentru curajul de a ține pe picioare un sistem fragilizat permanent de politicieni şi de bătălii interne.

Avem, aşadar, toate motivele să credem că raportul a fost un troc politic foarte convenabil pentru guvernarea PNL-PSD, în timp ce starea sistemului de justiție din România se deteriorează tot mai mult”, arată REPER într-un comunicat.

Citește și: Șefii sistemului judiciar au anonimizat numele a 109 magistrați

Ramona Strugariu, copreședinta REPER, a declarat că „sunt două ştiri în doar câteva zile care contrazic concluziile optimiste ale raportului Comisiei Europene cu privire la statul de drept în România: rapoartele Departamentului de Stat al SUA iar acum anunţul Parchetului European cu privire la riscul de vulnerabilitate sistemică în ceea ce priveşte fondurile europene. Nu suntem bine.

Guvernul a făcut un troc politic cinic şi descalificant negociind acest raport iar Comisia Europeană a pierdut parteneri loiali, credibili şi integri din societatea civilă şi a câştigat un butoi cu dinamită pentru democrație şi statul de drept, care-i va exploda, mai devreme sau mai târziu, direct în față, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul altor țări.

De exemplu Viktor Orban, în Ungaria, nu are probleme doar cu statul de drept, ci şi cu frauda cu fonduri europene.”

Continuarea în G4 Media

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: g4media.ro)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Responsabilitățile și impactul portofoliului Roxanei Mînzatu în noua Comisie Europeană

Roxana Mînzatu a fost numită în funcția de Vicepreședinte...

Friedrich Merz, nominalizat de CDU drept candidat la funcția de cancelar pentru alegerile din 2025

Uniunea Creștin Democrată (CDU), cel mai important partid conservator...

Vlad Gheorghe și Cosette Chichirău au bătut palma. DREPT și CURAJ s-au aliat pentru alegerile parlamentare

Vlad Gheorghe și Cosette Chichirău au bătut palma. DREPT...