duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăInvestigațiiAvertizare CERT-RO privind o nouă campanie de phishing pe mail. Cei care...

Avertizare CERT-RO privind o nouă campanie de phishing pe mail. Cei care dau click riscă să rămână fără banii din conturi

Clienţii unor bănci din România au fost vizaţi în ultimele zile de o campanie de tip phishing care s-a propagat prin intermediul e-mail-ului, atenţionează specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Aceştia explică, într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei, că utilizatorul primeşte un e-mail care simulează că ar fi transmis de către bancă, prin care este anunţat despre necesitatea de a-şi actualiza datele personale pe site. Deşi este folosită identitatea vizuală a băncii (logo, font-uri, coloristică), dacă utilizatorul verifică sursa mesajului, observă că acesta nu provine de la o adresă oficială, ci una special creată pentru a avea în denumire numele băncii, domeniul fiind corespondent Elveţiei şi nu României.

Citește articolul integral în alba 24.ro

alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE