joi, 9 decembrie 2021
AcasăNewsletterAvocați: Dosarul 10 august poate fi redeschis chiar de către victimele jandarmilor

Avocați: Dosarul 10 august poate fi redeschis chiar de către victimele jandarmilor

Doi avocați consultați de G4Media.ro explică pașii de urmat de victimele jandarmilor de la mitingul din 10 august. Lucia Crăciuneanu, sora uneia dintre cele 700 de victime, și Toni Decean, avocat Declic, susțin că ordonanța de clasare trebuie comunicată către toate victimele.

Ordonanța de clasare a procurorului DIICOT Doru Stoica nu a fost comunicată către toate victimele, astfel încât ea să poată fi contestată.

„Victimele pot face solicitare de comunicare a ordonantei de clasare pe care o pot, la randul lor contesta, cu argumentele pe care le au legate de necesitatea redeschiderii dosarului 10 august.  Exista in aceasta situatie sansa ca noul procuror de caz sa le admita; in cazul in care nu se vor admite (sau in lipsa unui  raspuns), in 20 de zile, se poate face plangere la instanta impotriva solutiei de clasare”, se arată într-un text semnat de cei doi avocați transmis G4Media.ro.

Cei doi avocați susțin că problema autorității lucrului judecat, adică faptul că Tribunalul București a respins definitiv cererea de redeschidere a cauzei formulate de fosta șefă DIICOT, poate fi rezolvată dacă plângerile vizează aspecte asupra cărora nu s-au pronuntat nici procurorii și nici judectorul de cameră preliminară. ”Acestea ar trebui analizate si solutionate pe fond”, susțin cei doi avocați.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE