Azerbaidjan amenință Armenia cu acțiuni militare | Aktual24

Data:

spot_img

Azerbaidjan amenință Armenia că va întreprinde acțiuni militare la scară largă, ca răspuns la ceea ce a numit „provocări” armenești de-a lungul frontierei dintre cele două țări, relatează RFE/RL.

Ministerul azer al Apărării a susținut că armata armeană a folosit recent „armament greu” și o dronă de recunoaștere în zonă. De asemenea, ministerul a făcut apel la Armenia și la susținătorii săi să „se abțină de la crearea unui nou focar de război” în Caucazul de Sud.

„În cazul în care astfel de acțiuni provocatoare nu încetează, vor fi luate ăasuri adecvate prin utilizarea tuturor mijloacelor din arsenalul forțelor armate ale Azerbaidjanului în scopul autoapărării”, a adăugat acesta într-un comunicat.

Citește și: Cum urmărea spionul Caraman criticii comunismului și de ce a fost declarat colaborator al Securității

Ministerul a denunțat, de asemenea, acțiunile puterilor occidentale pentru intensificarea cooperării militare cu Armenia, citând exercițiile militare comune desfășurate de Statele Unite în Armenia în această lună, un contract de armament cu Franța și alocarea de către Uniunea Europeană a 10 milioane de euro în ajutor militar pentru Erevan.

Acesta a susținut că aceste acțiuni pot încuraja Armenia „să recurgă la noi provocări și să se pregătească pentru un alt război împotriva Azerbaidjanului”.

Ministerul de Externe armean a respins aceste afirmații. Purtătoarea de cuvânt Ani Badalian a insistat că Erevanul rămâne angajat față de „agenda sa de pace” și „nu se va abate de la această strategie”.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Curtea de Apel București a anulat condamnarea lui Ovidiu Tender, a oprit executarea silită și a cerut rejudecarea cazului. Cine a decis totul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Propagandistul rus Vladimir Soloviov a lansat un nou atac delirant la adresa europenilor | Aktual24

Propagandistul rus Vladimir Soloviov a lansat un nou atac...

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...