Azi începe a 12-a ediție a FILIT. Pascal Bruckner, în prima seară a festivalului | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Azi începe a 12-a ediție a FILIT. Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere (FILIT), va avea loc în perioada 23-27 octombrie 2024, la Iași.

Agenda primei zile de festival include întâlniri între elevi, studenți și profesori cu scriitori și traducători, dialoguri cu invitații FILIT, prezentări de carte și vernisajele a trei expoziții.

Prima zi a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași va fi deschisă de evenimentul „O prietenie de-o viață: Jan Willem Bos și Steinar Lone”, de la ora 10, la Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, dar și de două întâlniri „Scriitori printre liceeni”, la Colegiul Național Iași și Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași, Sala „B.P. Hasdeu”. Astfel, de la ora 10:00 la 12:00, elevii se vor putea întâlni cu scriitorii Bogdan O. Popescu și Matei Vișniec, respectiv cu Péter Demény și Ionela Hadârcă.

Citește și: Nicușor Dan a câștigat definitiv procesul cu ANI

Un alt moment de interes este întâlnirea de la ora 12:00, cu Jan Willem Bos, la Facultatea de Informatică, unde va discuta despre autobiografia sa românească, „De la Rin la Dunăre și înapoi”, într-un dialog moderat de Paula-Andreea Onofrei.

Lista celor 20 de evenimente programate pentru prima zi se încheie cu Seara FILIT, de la ora 20:00, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”. Prima Seară FILIT îl va avea în centru pe Pascal Bruckner, într-o discuție moderată de Marin Mălaicu-Hondrari.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Macabru. Anchetă penală în România și în Republica Moldova pentru moartea suspectă a două soții ale lui Beniamin Lup, președintele unei asociații de combatere a traficului de persoane

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related